Bu haber kez okundu.

SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİ'NDEKİ SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ
banner229
Siirt'te, "Doğu Türkistan"da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların üyeleri, Memur-Sen Şube Başkanlığında toplandı.
Sendika üyeleri taşıdıkları afiş ve pankartlarla bölgede Müslümanlara yönelik saldırılara dikkat çekti. Burada grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Murat Şeker, dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin'in her güne yeni bir katliam ile başladığını söyledi.
"Doğu Türkistan"daki Çin zulmüne dur demek için toplandıklarını ifade eden Şeker, "Kobani'de DAEŞ neyse Doğu Türkistan'da Çin odur. Selam Olsun Irak'a, Mısıra, Suriye 'ye, Arakan'a ve Filistin'den Türkistan'daki Uygurlu kardeşlerimize. Lanet olsun emperyalistlerin uşağı faşist zalimlere" dedi.
Müslümanların haklarını savunmaktan geri durmayacaklarını dile getiren Şeker, şunları kaydetti: "Artık zalimlerin mallarını satın almıyoruz. Yakın coğrafyamızdaki katliamları yakinen biliyoruz. Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları kınıyoruz. Tüm dünya sussa da biz susmayacağız! Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların haklarını savunmaktan katiyen geri durmayacağız.
Büyük Memur-Sen ailesi olarak biz var oldukça Doğu Türkistan zulmünü, Gazze katliamlarını, Suriye vahşetini, Mısır ve Arakan'da yaşanan hukuksuzlukları gözlerine sokmaya devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.