Bu haber kez okundu.

SİLAHSIZLANMA ÇAĞRISI SİİRT’TE SEVİNÇLE KARŞILANDI
banner229
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşme Siirt’te olumlu karşılandı.
   Yapılan görüşmelerin ardından yapılan açıklamaları ve özellikle PKK’ya “silahı bırak” çağrısını televizyonlardan ve internet medyasından takip eden hemşerilerimiz memnuniyetlerini dile getirdiler.
  İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın bu çağrısını değerlendiren sivil toplum örgütleri temsilcileri, bu çağrıdan sonra hayatın normale dönebileceğine dair umutlu olduklarını, yapılacak görüşmelerle kısa bir süre içerisinde kalıcı barışın sağlanabileceğini savundu.
   STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, Öcalan'ın çağrısının kentte büyük bir mutluluk yarattığını belirterek, şöyle dedi: "Gerçekten barış güzel bir olay ve büyük mutluluk duyduk. Öyle görünüyor ki doğa bile gülüyor. Bu barış hem Kürt, hem Türk kardeşlerimiz açısından çok büyük bir önem taşıyor. İnşallah çok güzel günlerimiz olur. Kuzu "Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin beklediği bir mesajdı. Bizim için önemli olan 30 yıldır akan kanın durmasıdır. Sürecin taraflarını kutluyorum. Gençler için de olumlu olacak, çünkü siyasette daha rahat fikir yürütülebilecek”, silahların bırakılmasıyla kentte ekonominin canlanacağını ve turist sayısının artacağını ifade ederek, "Köylere dönüş de artar, huzur, barış gelir. Birlik ve beraberliğimiz daha da artar" şeklinde konuştu.
   Yatırımcılarımız için de büyük önem taşıdığını ve artık ilimizde artık yatırımların aratacağı gibi, Yaylalarımız güzel olacak, köylülerimizin, çiftçilerimizin geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarım alanında da büyük önem taşıdığını ve ben bu açıdan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Çok sevinçliyim. Cenab'ı Allah her iki taraftan da razı olsun. Çok açı günler yaşadık. İnşallah o acı günlerin hepsi geride kaldı. Artık güzel günlere, insanlığa, kardeşliğe, sevgiye ihtiyacımız var. Barış ve kardeşlik her şeyin önünde olmalıdır. Yaşamak lazım, yaşatmak lazım. Güzel günler geçirmek lazım.
    Öcalan'ın çağrısına çok sevindiğini belirten vatandaşlar, çözüm sürecini baştan beri desteklediklerini ifade ederken şöyle dediler: "İki tarafın da önemli adımlar atması lazım. Silahların bırakılacak olmasına çok sevindik. Hiçbir siyaset silahların gölgesinde olmaz. Silahlar bırakılırsa inşallah bu memlekete güzel şeyler olur. 
   Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan vatandaşta, bu çağrıyı çok iyi nitelendirirken şöyle konuştu: "Artık çocuklar anasız, babasız kalmasın. Şehitler olmasın, her iki tarafın da kadınlarının yürekleri yanıyor, analar ağlıyor. 'Artık yeter' diyoruz, bundan sonra artık barış olsun. 30 yıllık süre içerisinde herkes zarar gördü. Benim de, senin de gördüğün zarar hepimizindir, çünkü hepimiz biriz. Ha Türk, ha Kürt, hepsi birdir. Hepimiz kardeşiz bundan sonra yeter."
   Siirtli esnaf Halit Durgun ise, KCK'nın da Abdullah Öcalan'a bağlı olduğunu ve çağrıya uyacağına inandıklarını belirterek, şöyle konuştu: "KCK zaten Abdullah Öcalan'na bağlı. Eğer öyle bir şey söylemişse kesinlikle silah bırakır. Ama devletin de mutabakata bağlı kalması lazım. Eğer mutabakata sadık kalırsa, sorun kalmaz zaten. Açıklanan maddeler Türkiye'nin geleceği için önemli maddelerdir. Sadece Kürtler için değil, Türkiye Cumhuriyet için de gerekli maddeler. Türkler ve Kürtler için de çok güzel maddelerdir. Silahların susmasını istiyoruz. İki yıldır çözüm süreci devam ediyor, bu yüzden bayağı rahatız. İnşallah temeli bırakır daha da rahatlarız. Yani isteğimiz; huzur ve rahatlık. İnşallah huzuru herkes bulur, sadece Kürtler değil, bütün Ortadoğu, bütün insanlar huzuru bulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.