Bu haber kez okundu.

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Yapan 3 Kişi Gözaltına Alındı
banner229

Siirt ve Batman illerinde Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçunu işlediği değerlendirilen (2)’si daha önceden tutuklanan toplam (5) şüphelinin yakalanması maksadıyla 04.12.2018 günü saat 17:00’den itibaren Siirt ve Batman illerinde müşterek yapılan  operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince; Terör ve Organize Suç Örgütlerinin Finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik olarak yürütülen planlı faaliyet kapsamında; Siirt ve Batman illerinde Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçunu işlediği değerlendirilen (2)’si daha önceden tutuklanan toplam (5) şüphelinin yakalanması maksadıyla 04.12.2018 günü saat 17:00’den itibaren Siirt ve Batman illerinde müşterek operasyon icra edilmiştir.

Bu kapsamda;  Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelilerin Siirt İli, Kurtalan İlçesi ve Batman İli, Kozluk İlçelerinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucu;

1- (242) Adet 7,62 mm çaplı dolu Kalaşnikof Fişeği

2- (535) Adet 7,62 mm çaplı Boş Kovan

3-(1) Adet Kalaşnikof Şarjörü

4-(1) Adet 9 mm çaplı Tabanca

5-(62) Adet 9 mm Çaplı Dolu Tabanca Mermisi

6-(1) Adet Faturasız Kurusıkı Tabanca

7-(30) Metre uzunluğunda Saniyeli ve İnfilaklı Fitil

8-(5) Adet bağlantılı kabloları mevcut Elektrikli ve Mekanik Fünye

9-(1) Adet 15x15 cm ebatlarında Tarihi Eser Niteliği Olabileceği Değerlendirilen Vazo

10-(2) Adet Av Tüfeği

11-(2) Adet 9 mm çaplı Tabanca Şarjörü

12-(1) Adet 6136 Sayılı Kanun Kapsamına giren Bıçak

13-(19) Adet Av Tüfeği Fişeği

14-(3) Adet Cep Telefonu

Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen 6136 sayılı kanun kapsamında yer alan Ateşi Silah, Bıçak ve Mühimmatlara el konularak, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda yakalanan (3) şüpheli şahıs gözaltına alınarak soruşturmaya başlanılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.