Bu haber kez okundu.

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Yapan 10 Kişi Tutuklandı
banner229

Siirt, Batman, Muğla, İzmir ve Giresun illerinde “Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurmak Suretiyle Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı’’ yapan 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 28 kişiden 10'nu tutuklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; 26 Haziran 2018 tarihinden itibaren Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Terör ve Organize Suç Örgütlerinin Faaliyetlerinin Önlenmesi ve Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulmasına yönelik olarak Siirt, Batman, Muğla, İzmir ve Giresun illerinde “Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurmak Suretiyle Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı’’ suçuna yönelik olarak Baykan Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde yürütülen Planlı Faaliyeti kapsamında 15 Ekim 2019 tarihinde Siirt, Batman, Giresun, Muğla ve İzmir illerinde toplam (32) Noktada (28) şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla eş zamanlı operasyon faaliyeti icra edilmiş olup, yapılan operasyon sonucu (28) şüpheli suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Olay ile ilgili hazırlık soruşturmasının tamamlanmasına müteakip yakalanan (28) şüpheli 18.10.2019 günü Baykan, Muğla ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılıklarına sevk edilmiş olup yapılan sorguları sonucu Ş.K. , R.T. , Z.T. , O.Y. , A.Y. , M.K. , Ö.P. , C.B. , Y.B. ve Y.B. isimli (10) şüpheli tutuklanmış, T.K. isimli (1) şüpheli adli kontrol kararı ile olmak üzere toplam (18) şüpheli serbest bırakılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.