Bu haber kez okundu.

Siirt’ten Şanlı-Gazi’ler Diyarına
banner229

Siirt’te derslerinde başarılı ve şehir dışına çıkmamış, maddi durumu kısıtlı, çok çocuklu ailelerin okuyan çocuklarından oluşan 40 lise öğrencisi için gezi düzenlendi. 
Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,
 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gençlerin örgütlerin propagandalarına karşı bilinçlendirilmeleri, okul eğitim/öğretimlerinin yanı sıra ülke tarihimizin tanıtımının etkili bir şekilde yapılarak sosyal bilinçlenmenin sağlanması, aynı zamanda etnik, dini ve kültürel farklılıkların, çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, öğrencilerimize sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılması ve gençlerin milli birlik/beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla 08-09-10 MAYIS 2018 tarihlerinde derslerinde başarılı, şehir dışına çıkmamış, maddi durumu kısıtlı, çok çocuklu ailelerin okuyan çocuklarından oluşan (40) lise 1. sınıf öğrencisi ve bu öğrencilerle ilgilenen (5) Emniyet Personeli olmak üzere toplam (45) kişilik “Siirt’ten Şanlı-Gazi’ler Diyarına” isimli Şanlıurfa-Gaziantep illerini kapsayan gezi projesi düzenledi.

Proje kapsamında öğrencilere;Şanlıurfa’da Balıklı Göl, Hz. İbrahim’in Doğduğu Mağara, Kale, Hz. Eyüp Peygamberin Makamı ve Tarihi Çarşısı gezdirilmiştir. Akşam yemeği Şanlıurfa’ya özel sıra gecesi eşliğinde yenilmiş olup, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Tekne Turu yaptırıldı.

Gaziantep’te ise Zeugma Mozaik Müzesi, Gezegen Evi, Botanik Bahçe, Hayvanat Bahçesi, Tarihi Çarşısı ve Bakırcılar Çarşısı gezdirilerek, Gezi süresince ve gezi bitiminde yüz yüze yapılan görüşmelerde öğrenciler ilk defa şehir dışına çıktıklarını, farklı yerler gördüklerini, gezdikleri yerlerle ilgili bilgilendiklerini, dolu dolu (3) gün geçirdiklerini, geziden çok memnun kaldıklarını, Siirt Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
songül 6 yıl önce

Mükemmel insanlarla mükemmel bir gezi...