Bu haber kez okundu.

SİİRT’TEKİ MÜLTECİLERE YARDIM ELİ
banner229
“18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” nedeniyle Siirt Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Siirt Kızılay Şube Müdürlüğü tarafından ilimizdeki mülteciler ziyaret edilerek gıda, giyim ve çeşitli ayni yardımlar yapıldı.
Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Siirt Valiliği koordinesinde düzenlenen ziyaret ve yardım programına; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, İl Göç İdaresi Müdürü Abdullah Kaplan ile Göç İdaresi ve Kızılay çalışanları katıldı.
Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığındaki heyet, ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle ülkemize ve bir kısmı da ilimize sığınan Suriye, Afganistan ve Irak’tan gelen mülteciler ziyaret edilerek gıda, giyim ve çeşitli ayni yardımlarda bulunuldu.
Çocuklara da çikolata ve çeşitli oyuncaklar dağıtılarak sevindirildi. Mülteci aileleri konutlarında ziyaret eden Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, ailelerle sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Göçmenlerin yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla Uluslararası Göçmenler Gününün kutlandığını kaydeden Vali Yardımcısı Taşkın, ilimizde bulunan mültecilere bütçe imkânlarımız dâhilinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kızılay gibi yardım kuruluşları ile hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla çeşitli yardımların yapıldığını’ söyledi.
Taşkın, ‘Bugün Suriye’den, Afganistan ve Irak’tan ilimize gelen misafir kardeşlerimizi ziyaret ettik. Yerinde yaşadıkları ortamı görme imkânı bulduk. Türkiye’nin misafirperverliğini, devletimizin sıcaklığını ve sevgisini kendilerine hissettirmeye çalıştık. Temennimiz, ülkelerindeki savaşın sona ermesi, misafirlerimizin esas ait oldukları topraklara, kendi evlerine, kendi yurtlarına dönmeleridir’ dedi.
Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ise, Valiliğimiz ile işbirliği içerisinde bulunmaya devam ederek, mülteciler başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarının süreceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.