Bu haber kez okundu.

SİİRT'TEKİ H1N1 VİRÜSÜ VAKALARI
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, H1N1 virüsü şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alınan 3 hastanın taburcu edildiğini söyledi.
Özdemir yaptığı açıklamada, il merkezi ile Kurtalan ve Eruh ilçelerinde birer hastada halk arasında H1N1 virüsüne rastlandığını, bu kişilerden alınan örneklerin Ankara'ya gönderildiğini anlattı. H1N1 virüsünün mevsimsel gribin bir alt türü olduğunu belirten Özdemir, "Bu sene ilimizde şu ana kadar 3 vakamızda şüpheye rastlandı ve bu 3 vakamızın Siirt, Kurtalan ve Eruh Devlet Hastanelerinde tedavileri tamamlandı. İyi halle taburcu edildiler.
Bu hastalarımızdan sürüntü örnekleri alındı ve sonuçları için merkeze gönderildi. Şu anda sonuçları bekleniyor" dedi. Şu an için il genelinde aktif H1N1 virüsü tanısıyla takip edilen veya tedavi edilen herhangi bir vakanın bulunmadığını ifade eden Özdemir, soğuğun ve nem oranının artması ve kalabalık ortamlardan dolayı ocak ayında normal grip vakalarında doğal bir artış beklediklerini aktardı. Önceki senelere oranla grip şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısında artış olmadığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızın bu tür hastalıklarda korunmak için mevsimsel grip aşısını yaptırmalarını önemsiyoruz. Yüzde 50-80 koruyuculuğu kanıtlanmış durumda. Bakanlığımızın müdürlüğümüze gönderdiği bu aşıların öncelikle risk gruplarında bulunan gönüllü sağlık personeline uyguladık.
Vatandaşlarımızın kişisel hijyene, el yıkamaya, hastalarla temastan uzak durmaya ve mevsimindeki taze sebze ve meyveyle ve dengeli beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor. Çok basit önlemlerle grip hastalığı atlatılabilir.
Eğer 2-3 günü üzerine çıkan ateş, 38-39 derecelerin üzerinden düşürülemeyen ateş, özellikle bilinç kaybı, yan ağrısı, göğüs ağrısı gibi durumlar eşlik ediyorsa mutlaka ama mutlaka hekime başvuru yapmalarını öneriyoruz." İl genelinde griple ilgili panik yapılacak bir durumun olmadığına dikkati çeken Özdemir, olası bir olumsuzluk karşısında stoklarında yeterince ilaç bulunduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.