Bu haber kez okundu.

Siirt’te Yerel Gazeteler Denetlendi
banner229

Siirt il merkezinde günlük, ilçelerde de haftalık yayın yapan vasıflı ve alt vasıflı gazeteler, Siirt Valiliği tarafından oluşturulan Basın Kontrol Kurulu tarafından denetlendi.

İlimizde ve ilçelerinde yayın hayatını sürdüren yerel gazeteler, Siirt Valiliği İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı İl Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras, Kontrol Kurulu Üyesi İl Defterdarlığı Muhasebe Uzmanı Adnan Kavurt, Gazeteci Üye Siirt’te Sonsöz Gazetesi Muhabiri Mehmet Niyazi Deniz, Siirt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci üye Yusuf Salih Arıtürk tarafından denetlenerek, yayın periyodu hakkında rapor düzenledi.

Raporda gazete içeriği, haber, ilan, kategori, dizgi-baskı, personel, gazete arşivi, zorunlu defterler, fikir işçilerinin sigorta primleri ve özlük hakları gibi konuların yanı sıra gazetelerin eksiklikleri ve çalışan fikir işçilerinin sorunları ile sosyal güvencelerine ilişkin bilgiler yer aldı.

İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Uras, Basın İlan Kurumunun Teşkiline dair 195 sayılı kanun ve bu kanuna ilişkin yeni yayımlanan “Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği” ile ilgili yapılan son mevzuat değişiklikleri hakkında bilgiler aktardı.

Uras, Valilik görev alanındaki vasıflı ve alt vasıflı gazetelerin, Basın İlan Kurumu tarafından oluşturulan Resmi ilan Kabul sistemi ‘İLANBİS’ üzerinden aylık beyannamelerin elektronik sistem üzerinden aktarıldığını icmallerin buradan da denetlendiğini belitti.

Uras, denetleme kurulunun hazırlayacakları denetim raporlarının sonuçlarını, ilgili gazetelere tebliğ edileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.