Bu haber kez okundu.

Siirt'te Yaz Kur'an Kursları Başladı
banner229
 Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas  Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Haydi çocuklar Kur'an ayında, Kur'anla buluşalım" sloganı ile camilerde başlattığı yaz Kur'an kursları, Siirt'te de başladı.

Siirt'teki Cami'lerde düzenlenen kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yaz Kur'an kurslarının dün itibariyle başladığını ifade eden İl Müftüsü Faruk Arvas, kursların 22 Haziran itibariyle 9 hafta boyunca 3 er haftalık dönem şeklinde devam edeceğini belirtti.

Kurslara katılan öğrencilere Kur'an-ı Kerim okumasını yanı sıra dini temel bilgilerde öğretildiğini dile getiren Arvas, "Şuan halen kayıtlar devam ettiği için kesin kayıt rakam netleşmedi ama geçen sene aynı dönemle merkezde 5 bin ilçelerde ve köylerde 7 bin olmak üzere 12 bin öğrenci kayıt yapmıştı. Bu yıl geçen seneki rakamdan çok daha yüksek görüyoruz. Çünkü ger sene kurslarımıza rağbet daha fazla artıyor.
  2012 yılında 8 bin civarındaydı. 2013 yılında 11 bin iken 2014 yılında 12 bin 250'ye yükselmişti. Bu yıl bu rakamın çok daha fazla yükselmesini bekliyoruz "Kur'an okumasını bilen öğrencilerimize tecvitle okumasını öğrettiklerini belirten Arvas konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun yanı sıra temel dini bilgiler, ilmihal bilgileri dediğimiz, namaz, oruç, hac, zekat, ibadet ve diğer ahlaki konuları çocuklarımıza anlatmaya çalışacağız. Bu şekilde yaz kurslarımızı en güzel şekilde değerlendireceğiz inşallah" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.