Bu haber kez okundu.

Siirt’te Terör Örgütüne Şafak Operasyonu
banner229
Siirt’te terör örgütü PKK’nın eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine harekete geçen polis, Jandarmanın desteğiyle geniş çaplı operasyon başlattı.
Sabah saat 05.00’te İl Emniyet Müdürlüğü terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekat Polisleri ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Harekat timlerin desteğiyle, Conkbayır, Ulus, Sakarya, Ülkü ve Çal mahallelerinde teröristlerin kullandığı, kullanabileceği, ve teröristlerin barınmasında şüphe duyulan 50 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Polis ve askerin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda daha önce vatandaşlar tarafından gelen tüm ihbarlar değerlendirilerek girilen mahallerde 50 şüpheli yapıya eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Ayrıca mahallede daha önceden tespit edilen ve şüpheli görülen vatandaşlar tarafından kullanılmayan harabe ve metruk toplam 120 yapıda arama yapıldı.
Yapılan aramalarda teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen 15 yapı kullanılamaz hale getirildi. teröristlerin önümüzdeki günlerde olası bir eylem girişimini önüne geçilmek amacıyla gerçekleştirilen operasyonda vatandaşlara güven mesajı verildi.
Emniyet yetkilileri, teröristlerin şehir merkezindeki gençlik yapılanmasına daha önce gerçekleştirilen operasyonda çökertildiğini ve tespit edilen bazı milislerin gözaltına alındığını bazılarında firar ettiğini belirterek, bugün teröristlerin barındığı noktalara yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini ifade ettiler. Vatandaşların terör örgütüne destek vermediğini şehir merkezinde yapılanamayan teröristler bizzat dağ kadrosuyla şehre gelip eylem yapılması en çok vatandaşa zarar verdiğinin altını çizen yetkililer, Şafak operasyonuyla teröristlerin şehir merkezinde eylem yapmasının önü de kesildiğini kaydettiler. teröristlerin şehir merkezinde kullandığı 15 yapı tespit edilerek imha edildiğini aktarıldı.
Şafak Operasyonun yapıldığı Ulus Mahallesi'nde eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı adreslere 15 Ocak’ta düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 1 polis memurunun şehit düşmüş 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.
Eylem hazırlığındaki diğer teröristler şehir merkezini terk edip kaçmıştı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtTerörŞafakOperasyonu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

allah yar ve yardımcınız olsun, siirte halkı sizinledir, alınacak her türlü tedbire destek veriyor.