Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE
banner229

 Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; PKK/KCK Bölücü terör Örgütü (BTÖ)’nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ocak Ayında yapılan çalışmalar kapsamında;

05.01.2016 günü, İl merkezinde Bölücü terör Örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunduğu tespit edilen Z.B isimli şahıs sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak ceza evine gönderildi.

06.01.2016 günü, -sözde- öz yönetim adı altında güvenlik güçlerine, araçlarına ve lojmanlarına yönelik silahlı saldırı eylemi ve il merkezinde çeşitli mahalle ve sokaklarda, (EYP) El Yapımı Patlayıcı düzeneği ile tuzaklanmış, hendek kazma, barikat kurma hazırlığında olduğu ve PKK/KCK Bölücü terör Örgütü Siirt KCK İl Sorumlusu olduğu tespit edilen H.A isimli şahıs tutuklama talebiyle sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi.

16.01.2016 günü, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin durumundan şüphelenerek durdurduğu şahsın taşıdığı kutu içerisinde bomba yapımında kullanılan 30 adet Fünye ve kablolar ele geçirildi.

19.01.2016 günü, PKK/KCK Bölücü terör Örgütü’nün, İl merkezinde başlatılması planlanan sözde öz savunma faaliyetlerini gerçekleştirecekleri ve yapacakları eylemlerde ilimizde faaliyet gösteren milis/işbirlikçi yapılanmalarının kendilerine yardımcı olacağı, bu kapsamda yapılan araştırmalar neticesinde ilimizde faaliyet gösteren milis/işbirlikçi faaliyet yürüttüğü tespit edilen M.A ve H.A isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, PKK/KCK Bölücü terör Örgütünün gerçekleştirmeyi planladığı eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda; 15.01.2016 günü il genelinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik olarak yapılan operasyonlarda güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada yaralanarak kaçan veya yerleri tespit edilemeyen diğer terör örgütü mensuplarının, silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen komutanlarının -sözde- intikamını almak maksadıyla güvenlik güçlerine yönelik olarak silahlı eylem hazırlığı içerisinde bulundukları öğrenildi.
Örgüt mensuplarının tespit edilen adreslerine geçtiğimiz pazar günü planlı ve eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. İcra edilen operasyonlarda 6’sı (SSÇ) Suça Sürüklenen Çocuk olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı. Çocuklar ailelerine teslim edilirken, diğer 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 SİİRT İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Anahtar Kelimeler:
SiirtDarbeTerörÖrgüt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.