Bu haber kez okundu.

Siirt'te Terör Mağdurları İçin Adak Kesildi‏
banner229
Siirt'te Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör olayları nedeniyle göç ederek kente yerleşen terör mağduru ailelere kesilen adak etleri dağıtıldı.
Gönül Elçileri Derneği (Gönül Der) Başkanı Murat Coşar yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan aile ve Suriyeli vatandaşlara kestikleri adak etlerini dağıttıkları söyledi.
Gönül Der olarak terör mağduru ve sığınmacı aileler için sürekli devam Ensar ve Muhacir kardeşliği kampanyasının sürdüğü belirten Coşar şöyle konuştu: “Derneğimize bağışlanan adak, sadaka, hakikat kurbanları kesiyoruz.  Hayırsever vatandaşlarımız tarafından derneğimize bağışlanan 5 adağın eti 50 aileye dağıtıldı.
Bilindiği üzere Suriye, Cizre, Silopi gibi bölgelerde Türkiye dışından ve Türkiye'nin içinden bir sürü göç adlık. Bir sürü mazlum kardeşimiz oldu. Biz şuanda aslında içimizde bir Çanakkale'yi yaşıyoruz. Bir yanımız Cizre, bir yanımız Suriye, bir yanımız Halep, bir yanımız Eruh, bir yanımız Silopi, şuanda ümmet kan ağlıyor."
Bölgede yaşanan terör olaylarından mağdur olan ailelerin acılarına bir nebzede olsa derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Coşar şöyle devam etti: “Bizde bu acıyı dindirmek için bir ailemizin kapısını çaldık bağışlanan kurbanlardan bir tanesini verdik ve hatta bu evde kalabalık bir aile var yaklaşık 20 kişilik fert oldukları için iki parça verdik onlara 20-22 kişi yaşıyor burada, engelli çocukları da var. Daha öncede ziyaret etmiştik ihtiyaçlarını da gidermiştik.
Halkımıza aracılık yapıyoruz, köprü oluyoruz, olmaya da inşallah devam edeceğiz, temennimiz bu acıların son bulması yoksa bizimkisi pansuman." Coşar, Cizre'den gelen aileleri tek tek ziyaret ederek hazırladıkları et poşetlerini dağıttıklarını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.