Bu haber kez okundu.

Siirt'te Son İki Ayda 23 Doktor İstifa Etti
banner229
Siirt'te aralarında yılın doktoru seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah'ın da bulunduğu 20 uzman hekim görevinden ayrıldı.
Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Can: "terör olayları nedeniyle son dönemde sağlık personelini tutmakta zorlanıyoruz. Uzman hekimlerimiz özellikle ilçelerde çalışmak istemiyor" Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan bazı sağlık çalışanları, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından duydukları endişe dolayısıyla istifa ediyor.
Son 2 ayda Siirt ve ilçelerinde sağlık çalışanlarına yönelik terörist saldırılardan endişe duyan 20 uzman hekim görevini bıraktı. İstifa edenler arasında Sağlık Bakanlığınca yılın doktoru seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah da yer alıyor.
 Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Can yaptığı açıklamada, son 2 ayda 20 uzman doktorun istifa ettiğini söyledi. Bu hekimlerin istifasının sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirten Can, terör olaylarının yoğunlaşması nedeniyle sağlık personelinin bölgede görev yapmak istediğini ifade etti.
 Pervari ilçesindeki 4 uzman doktordan 3'ünün istifa ettiğini vurgulayan Can, ''Bunlardan biri çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah'tı. Sağlık Bakanlığı tarafından kendisine yılın hekimi ödülü verilmişti. Bir yıl daha Pervari'de kalmayı planlıyordu ama bu olaylardan sonra çok tedirgin olmaya başlamıştı ve istifa etti'' dedi.
 İstifa eden sağlık çalışanları dolayısıyla vatandaşa iyi hizmet verme konusunda sıkıntı yaşadıklarını aktaran Can, "Biz huzur istiyoruz, huzurlu ve iyi bir ortamda hizmet vermek istiyoruz. Hekimlerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın istediği budur. Bunun sağlanması için de hükumet var gücüyle çalışıyor" dedi.
Pervari'li Mehmet Özcan, ilçeye atanan sağlık çalışanlarının terör olayları nedeniyle görevinden istifa ettiğini belirterek, bu durum dolayısıyla ilçe halkının mağdur olduğunu söyledi. terörün bölge halkına çok zarar verdiğini vurgulayan Özcan, ''Hastaneye geldik ama doktor bulamadık. Yeni atanan bir aile hekimi uzmanı var ama çocuklarımıza bakacak uzman doktor yok. Yaşanan terör olayları nedeniyle istifa etmiş'' diye konuştu.
Abdullah Değer ise devletin, ilçelere bile uzman hekim gönderdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu. 'İlçemizde görev yapan Nepal uyruklu doktor Binod Kumar Şah, zor koşullarda görev yaptığı için Sağlık Bakanlığı tarafından 2014'te yılın doktoru seçilmişti. Doktorumuz herkes tarafından seviliyordu.
 İlçemizde herhangi bir sıkıntı olmadığı halde bölgede yaşanan olaylar yüzünden gitti. Doktorların istifası, terör örgütü PKK'nın Kürt halkına ne kadar zarar verdiğini gösteriyor. Türkiye'nin en ücra köşesindeki ilçelere gelip zor şartlar altında çalışmaya razı olan doktorlar, PKK yüzünden istifa ediyor."
- Pervari'ye gönüllü olarak gelmişti
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yapan Nepalli doktor Şah, gönüllü olarak geldiği Siirt'in Pervari ilçesinde göreve başlamıştı. Uzman çocuk doktorunun bulunmadığı ilçede göreve yapan Şah, sayesinde vatandaşlar çocuklarını tedavi için çevre illerdeki hastanelere götürmekten kurtulmuştu.


Anahtar Kelimeler:
SiirtDoktorFikret CanIstifa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

bölgemizi yaşanmaz hale getirenlerin allah belasını versin.