Bu haber kez okundu.

Siirt’te Şiddeti Önleme Merkezi Kuruldu
banner229

Son dönemlerde toplumda oldukça büyük bir artış gösteren şiddeti önlemeye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Şiddeti Önleme Merkezi kuruldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Marakçı , merkezin hizmete girmesi ile birlikte toplumda görülen şiddet konusunda bir farkındalık oluşturulmaya çalışılacağını ve şiddet mağdurlarına yardımcı olunacağını söyledi.

Merkezin temel amacının şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere her türlü şiddete maruz kalan bireyleri şiddetten korumak olduğunu belirten Marakçı “Şiddet mağdurlarına psikososyol destek ile hukuk, ekonomik alanlarda olmak üzere uzmanlarımızla gerekli yardımı desteği sağlamaya çalışıyoruz . Bu konuda vatandaşlarımız direk gelip başvuru yapabileceği gibi bakanlığız alo 183‘ü de arayıp merkezimizin hizmetinden yararlanabilirler.” dedi.

Merkez Müdürü Fatma Sayın'da “Merkezimize başvuruda bulunan kişilere gerekli hizmeti öncelikle belirliyoruz. Kurumda barınma ihtiyacı varsa isteği doğrultusunda kadın sığınma evlerine gönderiyoruz .

Eğer sığınma ihtiyacı yoksa ona gerekli olan hukuk ,sağlık ,rehberlik gibi gerekli hizmeti veren kurumlara yöneltiyoruz ve iş birliği içerisinde kişiyi evinde alıp hizmetlerimizden yararlandıra biliyoruz.Ayrıca emniyetten gelen tedbir kararları var.Emniyetteki başvurular direk kurumumuza bildiriliyor ve bu tedbir kararları izleniyor. Bir süreklilik dahilinde gerekenler yapılıyor. Bireylerin eğitime ihtiyaçları olduğunda ya da farklı bilgilere ihtiyaçları olduğunda yada diğer kurumlara nasıl başvurulacağı konularında onlar adına gerekli inceleme ve araştırmayı yapıyoruz

.Buraya gelenleri özellikle şiddeti önleme merkezi dediğimizde, kadınlar akla geliyor. 6284 sayılı kanun kapsamında sadece kadınlar değil, aile içinde şiddet gören herkese hizmet veriyoruz.

Yani sadece kadınla sınırlı değil yaşlıları da kapsayan bir kanun onlar içinde huzur evlerimiz hizmette. Kimin neye nereye nasıl ihtiyacı varsa yapılan çalışmalarımız sonrasında belirleniyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.