Bu haber kez okundu.

Siirt'te Şap Karantinası
banner229
Siirt merkeze bağlı Demirkaya köyü Akarsu mezrası, bazı küçük ve büyük baş hayvanlarda şap hastalığının görülmesi üzerine karantinaya alındı.
Edinilen bilgilere göre, hayvancılığın yaygın olduğu Akarsu mezrasında bazı ahırlarda bulunan hayvanlarda tespit edilen şap hastalığının yayılmaması için tüm hayvanlar karantina altına alındı.
Mezrada bulunan bazı hayvanlarda şap hastalığın tespit edildiğini doğrulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, bu konuda Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü personelin görevlendirilerek, gerekli incelemenin başlatıldığını aktardı.
Şap hastalığının bölgede hayvanlarda görülebilen bir hastalık çeşidi olduğunu ifade eden Murat, hayvandan insana bulaşan bir hastalık olmadığından çok ta korkulacak bir durumun olmadığını, bu hastalığın daha çok hayvanlarda ağız ve ayaklarda yara oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKarantinaŞap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemil 8 yıl önce

peki bosaltılan ve tedbir alınmayan tarım lojmalarından etrafa yayılan böcek ve haserelere ne demeli şu an etrafta oturan çevre sakinleri sağliklarından endişeli buna da bir açıklama.

Avatar
kamil 8 yıl önce

siirtte tarım gerilerken şimdide zamanında hayvan sağliğinı kontrol etmeyen tarım il müdürlüğü siirtte hayvancılığida yok edecektir komuoyuna duyrulur.

Avatar
tedbirsizlik 8 yıl önce

su an türkiyede iki sehrimizde şap hastalığı görülmüştür bir siirtte birde elazığ karakocan ilçe ve beldelerinde hayvanlarda görülen şap hastalıği nedeniyle elazığ sehrimizde ahırlar hemen karantinaya alınırken şap hastalıği görülen hayvanlar aşılanmaya başlanıp tedbir alınmıştır siirt tarım il müdürlüğü ne gibi tedbir almıştır.

Avatar
ali 8 yıl önce

hayvancılıkla uğraşan vatandaş ilgisizlikten zor durumda öyle giderse hayvancılığı bıracagız hayvanda görülen şap hastalığıyla belirli ilac dahi önermeyen yetkililer resmi dairede ne yapıyor.

Avatar
mehdi 8 yıl önce

çok şaşırmadım her konuda olduğu gibi bilgi beceriden yoksun idareciler varken ve tedbir alınmayıp göz yuman idarecier olduğu müddetçe başımıza ne gelirse azdır.

Avatar
mehdi 8 yıl önce

çok şaşırmadım her konuda olduğu gibi bilgi beceriden yoksun idareciler varken ve tedbir alınmayıp göz yuman idarecier olduğu müddetçe başımıza ne gelirse azdır.

Avatar
tillolu 8 yıl önce

sayin valim tillo ilcemize atanan asil tarim ilce muduru bir yildir vekaleten siirt il mudurlugunde bir personel icin sube mudurlugu yapiyor ne zaman atanan gorevine gelecek yoksa il muduru korumasi altinda gorevi devam etmektemi tillo ilce tarim deneme tahtasimi bir veteriner geliyor o gidiyor bir ziraat muhendisi geliyor asil zaman tilloya gitmemek icin zaman gecriyor.