Bu haber kez okundu.

Siirt'te “Resullah'ın Evrensel Çağrısı ile Çağını Kuracak Gençlik“ Konferansı
banner229
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından Siirt'te "Resullah'ın Evrensel Çağrısı ile Çağını Kuracak Gençlik" konulu konferans düzenlendi.
TÜRGEV Siirt Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Yurdu'nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Emine Özkan Şenlikoğlu, 28 Şubat karanlık zihniyetinin her zaman var olduğunu söyledi.
Kadınlar arasında başörtüsü kullanan ve kullanmayan ayrımı yapıldığına işaret eden Şenlikoğlu, "Biz başı açığa senin neden başın açık demeye hakkına sahipmiyiz? Hayır! Ancak tebliğ ederiz. 40 yıldan beri konferans veriyorum. Kadın programları, televizyon programları ve 40 yıl içinde 3 bin konferans verdim."
"Bir tarikat mensubu öteki tarikat mensubuna kız vermiyor"
Her müslümanın İslamı güzel anlatması hakkı olduğunu savunan Şenlikoğlu, aynı Kur'an'a bağlı olanların çarşaflı pardösülü, başı açık kapalı, tarikatlı ve tarikatsız ayrıma tabi tutulduğunu, bir insanın tarikattan çıkınca sanki dinden çıkmış muamelesi yapıldığını belirtti. Şenlikoğlu, şunları kaydetti: "Tarikat kardeşliği, parti kardeşliği ve mezhep kardeşliği bitmezse bu 3 suni kardeşliği öldürmezse dinde kardeşliğin ne tadına varabiliriz ne de dinde kardeşliği hakkıyla varabiliriz. Bir tarikat mensubu öteki tarikat mensubuna kız vermiyor." Konuşmasının devamında 28 Şubat sürecine değinen yazar Şenlikoğlu, "Bu 28 Şubatçılar dedem doğduğunda da vardı, nenem doğduğunda da vardı, annem ve babam doğduğunda da vardı, ben doğduğumda da vardı, benim evladım doğduğunda da vardı, evladımın evladı doğduğunda da vardı sadece isimleri değişikti yada isimsiz gidiyordu ama 28 Şubat yani karanlık zihniyet her zaman vardır." ifadelerini kullandı.
İlahiyat Fakültesi Öğrenci Başkanı Muhammed Ata Hafioğlu da gençliğin ümmet bilinciyle Peygamber efendimizin yolunda ve onun sünnetine uygun yaşaması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından ses sanatçısı Bilal Dalkılıç'ın ilahi konseriyle devam eden program, Siirt Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.



Anahtar Kelimeler:
SiirtEmine Şenlikoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.