Bu haber kez okundu.

Siirt’te "Peygamberimiz ve Gençlik" Konferansına Yoğun İlgi
banner229

Siirt İl Müftülüğünün Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verdi.

Tügva konferans salonda gerçekleştirilen programın açılışı Kur’an-ı Kerim okuma yarışması birincisi Muhammed Menduhoğlu’nun okuduğu Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Mevlid-i Nebi sinevizyonuyla devam etti.

İl Müftüsü Ahmet Altıok yaptığı açılış konuşmasında Mevlidi Nebi Haftası boyunca il genelinde çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, Mevlidi Nebi Haftası'nın heyecan ve coşkusundan istifade etmek gerektiğini dile getirdi.

Altıok , Mevlidi Nebi Haftasının önemine işaret ederek bu yılın temasının Hz. Peygamber ve Gençlik olarak belirlendiğini ve gençliğin önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç konferansında Mevlid-i Nebi’nin tarihçesinden söz ederek Peygamber Efendimizin çağımıza, ümmetine, gençliğe ve insanlığa mesajları nelerdir, evrensel bir Peygamber olarak, ahir zaman Nebisi olarak bizlere neler getirmiştir sorularını cevaplandırdı.

Peygamberimizin gençlerle olan münasebeti, onlara yaklaşımı, onlarla olan iletişimi ve onlara verdiği değerden bahseden Dinç, Peygamberimize Peygamberlik verildikten sonra ilk olarak etrafında topladığı Hz. Ali, Sa’d b. Ebi Vakkas, Mus’ab b. Umeyr, Zübyr, Bilal-i Habeşi gibi gençleri eğiterek çalışmaya başladığını ifade etti.

Günümüz gençliğinin yaşamına da değinen Kadir Dinç, gençliğin tamamen dijital dünyanın esiri olduğuna, ilişkilerin sanallaştığına ve mahremiyet mefhumunun zayıfladığına dikkat çekerek Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi "zaman bendedir ve mekân bana emanettir" şuurunda bir gençlik yetiştirmeliyiz, dedi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, “Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddîklarla, şehidler ve salih kimselerle birliktedirler” ayeti ve “Kişi sevdiği ile beraberdir” hadisini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Program sonunda katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap Siirt İl Müftülüğünce hediye edildi.

Konferansın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.