Bu haber kez okundu.

Siirt'te Organik Tarım Desteklemesi
banner229
Siirt'te organik tarım desteklemesi başvuru sürecinin devam ettiği bildirildi.
Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, yaptığı açıklamada, organik tarım desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin 25 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.
Üreticileri desteklemeden yararlanmaya davet eden Murat, şöyle konuştu: "Üreticilerimizin, organik tarım desteklemesinden faydalanmak istediklerine dair başvuru dilekçesini, belirtilen süreler içerisinde ÇKS'ye kayıtlı olduğu il veya ilçe müdürlüğümüze vermeleri zorunludur.
Başvuru konusu üretim ve parseller, başvuru sahibi üretici adına 2015 yılında ÇKS ve OTBİS'te kayıtlı olan, 2015 yılı hasadı gerçekleştirilmiş, organik statüdeki üretim parselleri olması gerekiyor. Ayrıca üreticilerimizin OTBİS kayıtlarında 2015 yılında yetkilendirilmiş kuruluşça kontrolünün yapılmış olması ve Yönetmelik hükümlerine göre kontrol sonucunun uygun bulunması ve OTBİS'e kaydedilmiş olması şarttır" dedi.
Murat, desteklemenin meyve, sebze, tarla bitkileri, anaç sığır, manda, buzağı, anaç koyun, keçi, arılı kovan, alabalık, çipura ve levreği kapsadığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.