Bu haber kez okundu.

Siirt’te Okul Kantini Denetimleri Başladı
banner229
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Kontrolörleri tarafından okul kantinleri denetlenmeye başlandı.
İlimizdeki okullarda 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kantin ve yemekhanelerin denetimine hız verildi.
İlimiz eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmeleri kontrol ediliyor. Okul kantinlerinde çalışan personellerin hijyen kurallarına uygunlukları ve satışı yapılan gıda maddelerinin standartlara uygunlukları denetliyor.
  Denetimler tüm okullarda yapılacak
Okulların açılmasıyla öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalarda ilçede bulunan tüm okul kantinleri denetlenecek.
Üç haftaya kadar bitmesi planlanan denetimler de dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa (obezite) sebep olabilecek yiyecekler, enerji yoğunluğu yüksek ancak besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, aromalı içecekler, kızartma ve cipsler vb. yiyeceklerin satışının yapılmasına izin verilmiyor.Bu tür yiyecek madde satışı yapılan kantinlere ise cezai işlem yapılıyor.
    Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat konu hakkında şöyle konuştu; "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı koşullarda satışa sunulan gıdalara ulaşabilmeleri için kantin denetimlerine ayrıca önem verdiklerini, öğrencilerimizin son tüketim tarihi geçen veya açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen ürünleri satın almamaları hususunda özen göstermelerini ve çocuklarımızın bilinçli bir tüketici olarak yetişmeleri amacıyla özellikle öğrenci velilerimize ve öğretmenlerimize bu konularda önemli görevler düştüğünü bildirdi ve ayrıca satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketicilerimizin Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbarda bulunabilirler’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.