Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE ÖĞRENCİLER TİYATRO İLE BULUŞTU
banner229
Yeni İstanbul Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, "İbret" ve “Canım Öğretmenim” adlı oyunu, Siirt ve Kurtalan ilçesinde sahneledi.
Yeni İstanbul Çocuk Ve Gençlik Tiyatro ekibi, madde bağımlılığının olumsuzlukları ve eğitim ve öğretimin önemini anlatan “İbret” ve Canım Öğretmenim” adlı oyununu, öğrencilere sergiledi.
Siirt Valiliğinin katkıları ile toplumsal yaşamda madde bağımlılığının olumsuzluklarını ve eğitimin önemini anlatan ayrıca ailelere bu konuda bilgilendirme yapan “İbret” ve “Canım Öğretmenim” adlı Tiyatro oyunları, Orta ve İlköğretim öğrencilerine 100 kişilik guruplar halinde üç gün boyunca belirli aralıklarla izlendi.
İl Kültür Merkezinde sergilen oyun iki perde şeklinde gerçekleşti. Oldukça profesyonel bir şekilde oyun çıkaran tiyatro ekibi, Oyunda, uyuşturucu madde ve alkolün kötü bir alışkanlık olduğunu ve bir insanın bu gibi kötü alışkanlıklar yüzünden başından geçen olayların anlatıldığı "İbret" ve eğitim önemini anlatan “Canım Öğretmenim” adlı oyunları sergileyen tiyatrocular, öğrencilerden tam not aldı. Siirt’te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Tiyatro Yönetmeni EsmaGül Meniktan'ın yaptığı açıklamada; Tiyatro oyununa öğrencilerin büyük bir rağbet gösterdiklerini ifade ederek, amaçlarının; Öğrencileri tiyatro ile buluşturmak, eğitimin önemini ve madde bağımlılığına dikkat çekmek, olduğunu belirtti.
Yönetmenliğini EsmaGül Meniktan'ın yaptığı ve Barış Güzloğlu, Nazan Kılıçarslan Doğan Balakoğlu, İnci Kılıçarslan ve Emir Tapucu'nun rol aldığı Tiyatro oyunu Kurtalan ilçesinde de sahnelendi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTiyatroÖğrenciler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.