Bu haber kez okundu.

Siirt’te Nevruz Coşkuyla Kutlandı
banner229

Siirt’te resmi nevruz etkinlikleri kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen programa, Siirt Vali Vekili Yunus Koç, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Kurum müdürleri ve bazı sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte Nevruz ateşinin yakılması, örs ve çekiçle demirin dövülmesi ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Gökhan Ayverdi tarafından yapıldı.

Nevruz bayramı nedeniyle ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Vekili Yunus Koç, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu tarafından verildi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin gösterileri devam eden etkinlikler, katılımcıların çalınan müzik eşliğinde halay çekmesi ile son buldu.

Etkinliğe katılan ses sanatçısı Aydın Aydın Nevruz ateşi başında söylediği Kürtçe Nevruz şarkısı büyük alkış aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.