Bu haber kez okundu.

Siirt’te Nevruz Coşkusu
banner229

Valilik Tertip Komitesince düzenlenen Nevruz Bayramı ve Bahar Şenlikleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda coşku içinde kutlandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Nevruz ateşinin yakılmasının, Vali Ali Fuat Atik ve protokol üyeleri Örs üzerinde demir dövdü.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Nevruz bayramı kutlamaları kapsamında, ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile kutlamalar devam etti.

Siirt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne Bağlı Gençlik Merkezi Halk Dansları ekibinin gösterileri büyük bir beğeni topladı.

Vali Ali Fuat Atik ve Protokol üyeleri halkla birlikte halaylar çekerek, nevruzu çoşku içinde kutladılar.

Nevruz Bayramı Kutlamalarına; Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Aytek, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, İl Jandarma Komutan vekili Albay Uğur Özman, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Gösterilerin ardından kutlamalar sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.