Bu haber kez okundu.

Siirt’te "Mevlid-İ Nebi ‘Gençlik"  Teması İle Kutlanacak
banner229

Peygamber Efendimiz'in doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı Mevlid-i Nebi Haftası, bu yıl 19 Kasım Pazartesi başlayacak. Siirt İl Müftülüğü, bu nedenle 19-23 Kasım tarihleri arasında çeşitli programlar düzenleyecek.

Geçtiğimiz yıl yapılan Diyanet İşleri Başkanlığının yönetmelik değişikliği ile "Kutlu Doğum" haftasının adı "Mevlid-i Nebi" olarak değişmiş, haftanın başlangıcının ise Hicri Takvim'e göre Rebiülevvel ayının 12'nci günü olmasına karar verilmişti. Bu bilgilere göre Mevlid-i Nebi Haftası bu yıl 19 Kasım Pazartesi başlayacak. Bu yılın Mevlid-i Nebi teması “Peygamberimiz ve Gençlik" olarak belirlenirken Siirt İl Müftülüğü de 19 – 23 Kasım tarihleri arasında çeşitli programlar düzenleyecek.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, “Doğumuyla yeryüzünü şereflendiren, cahiliye girdabında savrulan insanlığa ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin doğumu, Mevlid-i Nebi bu sene 19 Kasım da idrak edilecek, o hafta Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacaktır. Bu çerçevede Müftülüğümüzce tertip edilen programlara tüm halkımızı davet ediyor, Mevlid-i Nebi haftamızın hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” Dedi.

Müftü Altıok, hafta dolayısıyla Siirt Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinlik ve programlarla ile ilgili bilgiler verdi. Yapılacak  Etkinlikler şöyle:

19 Kasım günü, Sn. Valimizi ziyaret ederek programa başlayacağız. Aynı gün Öğle namazından sonra Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde Kur’an-ı Kerim’i okuma ve hafızlık yarışması düzenlenecektir. Her iki yarışmada dereceye girenlere altın hediye edilecektir. akşam, Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde  yatsı namazından sonra vaaz edilecek, mevlid-i şerif okunacak ve okunan hatimlerin duaları yapılacaktır.

20 Kasım Salı Günü 12:00-13:00 Saatleri arasında Molla Halil İmam-Hatip okulunda öğrenim gören öğrencilere ‘Mevlid-i Nebi Aşı’ verilecektir.  Aynı gün 40 Aile ziyaret edilecek, maddi ve manevi destek verilecektir.

Hastane,  cezaeleri ve sevgi evleri ziyaret edilecek ve Peygamberimizi konu alan sohbetler yapılacaktır. KYK yurtlarının hepsinde sohbetler yapılacaktır. Tüm Liselerde öğrenim gören öğrenciler ziyaret edilerek Peygamberimizin (s) gençlere mesajı anlatılacak. kadınlara yönelik vaaz, mevlid ve dua programı yapılacaktır.Hazreti peygamber ve Gençlik Konulu Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verilecektir.

Haftanın finalini 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 15:30’da Turgev Konferans salonunda ‘Hazreti Peygamber ve Gençlik’ konulu bir konferans düzenlenecektir. Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç verecektir. Konferansın ardından tüm ödüller burada verilecektir.

 Benzeri programlar, ilçe müftülüklerimiz tarafından da icra edilecek ve Hz. Peygamberin (s) gençlere verdiği önem, hafta boyunca işlenecek ve anlatılmaya devam edecektir. Mevlid-i Nebi Haftası’nın şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, kandilinizi tebrik ediyorum.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.