Bu haber kez okundu.

SİİRT'TE KÖY KORUCULARIYLA İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Son iki yıl içerisinde belli bir huzur sağlanmıştı, bir kardeşlik, mili birlik ve beraberlik projesi uygulanıyordu. Ancak terör örgütü, çıkarına geldiği zaman bu projenin yanında, çıkarına gelmediği zaman karşısında olmuştur" dedi.
Siirt Öğretmenevi'nde merkez ve ilçelerde görev yapan köy korucularıyla yapılan istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan Tutulmaz, içinde bulunulan günlerin Türkiye ve bölge halkı için sıkıntılı günler olduğunu fakat millet ve devlet olarak geçmişte bu tür sıkıntılar nasıl atlatıldıysa bugün yine atlatılacağını söyledi.
Korucuların sıkıntılı sürecin atlatılması için bölge ve ülke açısından önemli görevler üstlendiklerini ve bunun bilincinde olduklarını belirten Vali Tutulmaz, "Her zaman bu görev anlayışıyla olmanızdan dolayı da sizleri takdir ediyoruz. Tabii zaman zaman her yerde olduğu gibi sizlerin içinde de bu mücadeleyi sekteye uğratabilecek kişilerin olduğu duyumları bize kadar ulaşıyor. O arkadaşlarımızla ilgili daha önceki toplantılarımızda da ifade ettiğim üzere gerekli hukuki uygulamalar yapılmaya başlanmıştır.
5 korucu arkadaşımızın son iki ay içerisinde görevine son verdik. Bundan sonra da yine yanlış yapan olursa hiç gözümüzü kırpmadan onların görevlerine son veririz, bunun bilinci içerisinde olmanızı istiyoruz. Bütün jandarma komutanlarımız, kaymakamlarımız bunun bilinci içerisinde hareket etmektedirler" ifadesini kullandı.
Devletin, korucuların özlük hakları ve ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi yönünde önemli çalışmalar içerisinde olduğunu dile getiren Tutulmaz, yeni korucu kadroların tahsisinin söz konusu olduğunu ve onların da en kısa sürede göreve başlayacaklarını aktardı.
Tutulmaz, korucuların her zaman terörle mücadelede kararlılıkla mücadele ettiğini ve bu mücadelenin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini dile getirdi. "Önümüzdeki dönemde daha fazla birlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Eğer siz birlikte hareket ederseniz hiçbir zaman gafil avlayamazlar. Çünkü terör örgütünün genel prensibi, genel uygulaması gafilce avlanma şeklindedir" diyen Vali Tutulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son iki yıl içerisinde belli bir huzur sağlanmıştı, bir kardeşlik, mili birlik ve beraberlik projesi uygulanıyordu. Ancak terör örgütü, çıkarına geldiği zaman bu projenin yanında, çıkarına gelmediği zaman karşısında olmuştur.
Tabii şunu da iyi biliyoruz ki terör örgütü, kendi kararını kendisi veren bir örgüt değildir. Bu örgüt ülkemizin güçlenmesini engellenmek üzere diğer devletlerin maşası şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Onun için güçlü bir Türkiye'nin parçası, güçlü bir Türkiye'nin vatandaşı olmak istiyorsak daha bilinçli hareket etmemiz gerekiyor."
- "Çözüm Süreci'nde 11 korucu şehit edildi"
Anadolu Köy Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen ise terör saldırılarında, evi yakılanın, kundaktaki bebeği katledilenin, sağlık hizmeti engellenenin, öldürülen öğretmenlerin hizmet götürdükleri çocukların Kürt kökenli vatandaşlar olduğuna işaret etti.
Kürtlerin devlet, millet ve kendileriyle hiçbir problemlerinin bulunmadığını aktaran Sözen, "Bizim problemimiz Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Galiçya'da, Kurtuluş Savaşı'nda bizi yenemeyen dış güçlerin bu gün maşalığını, taşeronluğunu yürütmekte olan eli silahlı terör örgütü PKK ile ve onların arka bahçesi olduğu, onlara sırtını dayadığını söyleyen siyasi parti ile bizim sorunumuz var" şeklinde konuştu.
Sözen, şunları kaydetti: "Madem birileri ülkemizin kalkınmasını engellemeye çalışıyor, madem çocuklarımızın geleceklerine ipotek koymaya çalışıyor, madem hala ellerinde silahla devletimizin 3 yıldır kendilerine tanıdığı şansı değerlendirmeyerek silahlarına sarılıyorlar, biz korucu camiası olarak geçmişte olduğu gibi 'Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır' şiarıyla susmayacağız, mücadelemize devam edeceğiz, azim ve kararlılığımızı her zamankinden daha fazla göstereceğiz ve göstermek zorundayız.
Bunu niçin söylüyorum? Daha dün 7 Haziran seçimlerinden sonra ve daha mazbatasını almadan biz koruculara karşı 'O silahı size çevirmesini çok iyi biliriz, bu ülkeden defolup gideceksiniz' diyenlere sessiz mi kalacağız? Ya da diğer taraftan 'Biz sizi tükürük ile boğacağız' diyenlere karşı sessiz mi kalacağız? Elbette ki bunun demokratik yollarla bir cevabı olacaktır."
Toplantıya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kamu kurum müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 9 yıl önce

ben bir vatandaş olarak hüümetten bunu istiyorum, devletimiz bu koruculara büyük bir yüklemiştir, ve gerçekten bu arkadaşlar hiç maddiyata bakmadan bunu yapmaktadırlar. devletin bunlara çok iyi bakmasını ve bunların daha güzel bir yaşam sürdürmeleri için tüm özlük haklarının verilmesini istiyorum. allah yar ve yardımcıları olsun.

Avatar
haktan 9 yıl önce

ben bir vatandaş olarak hüümetten bunu istiyorum, devletimiz bu koruculara büyük bir yüklemiştir, ve gerçekten bu arkadaşlar hiç maddiyata bakmadan bunu yapmaktadırlar. devletin bunlara çok iyi bakmasını ve bunların daha güzel bir yaşam sürdürmeleri için tüm özlük haklarının verilmesini istiyorum. allah yar ve yardımcıları olsun.