Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kobani’nin Zaferi Kutlandı
banner229
 Halep’e bağlı Kobani’de (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaları ardından Kürt grupları tarafından kontrol altına alındığı gerekçesiyle Siirt’te kutlama yapıldı.

Siirt Belediyesi önünde MKM sanatçıları katılımı ile konser düzenlerken vatandaşlar havai fişeklerle kutladılar.

Halayların çekildiği belediye bahçesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani zaferi Kürtlere, Türklere ve tüm Türkiye halklarına hayırlı olsun dedi.

“Kobani’deki mücadele ve zafer sadece Kürtlerin değil, Kobani’de sadece emperyalistlere karşı değil, geleceğe, özgür yaşama, demokrasi, adil ve eşit yaşama karşı olan faşist otoriter Kürtlerin haklarını yok sayan emperyalist güçlerin yenilgisidir.” diyen Bakırhan, belediye önünde toplanan kalabalığa hitaben olası provokasyonlara karşı meal verilememesi ve kalabalığın sessizce dağılması istedi.

 Kobani Zaferi Kutlamaları Ardından Olaylar Çıktı

Terör örgütü IŞİD’in Kobani’den (Ayn el Arap) püskürtüldüğü haberleri üzerine Siirt’te yapılan kutlamaların ardından kenar mahallelerde yüzü maskeli gruplara polis müdahale etti.

Belediye önünde yapılan kutlamaların ardından dağılan kalabalık Dumlupınar, Barış ve Alan mahallelerinde toplanan yüzleri maskeli gruplar, barikat kurup yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapmak istedi.

Bazı göstericiler de Dumlupınar Mahallesi’nde Fatih İlköğretim Okulu önündeki MOBESE kameralarına taşlı saldırıda bulundu.

Uyarılara rağmen dağılmayan gruplara polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Gruplar ara sokaklara kaçtı.

Bu sırada göstericilerin arasında çocuğu bulunan bir anne, kızıyla birlikte çocuğunu göstericilerin arasından çıkarıp eve götürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.