Bu haber kez okundu.

Siirt’te “Kadın Olmak“ Konulu Konferans Düzenlendi
banner229
Siirt Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Siirt’te Kadın Olmak konulu konferans düzenlendi.
Türgev Siirt Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Yurdu konferans salonunda düzenlenen konferansa Siirt’teki STK ve vakıf temsilcileri AK Parti Siirt İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, İHH İnsani Yardım Derneği Siirt İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, İlim Yayma Cemiyeti temsilcisi Mutlu Bulgaz, Ensar Vakfı temsilcisi Zekiye Bildik, Davet ve Kardeşlik Vakfı temsilcisi Hatice Sevinçer kadınlara yönelik yürüttükleri çalışmaları anlattılar.
Yurt öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta açılış konuşmasını Yurt Müdürü Birsen Gözlü, kendi ayakları üzerinde duran, vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmekle kendilerini mükellef hisse ettiklerini söyledi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Temiz ise, AK Parti'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ve kadınlara tanınan hakları anlattı.
“Tek gayemiz bütün kadınların daha iyi şartlarda yaşamasıdır” diyen Temiz şöyle konuştu: “Siirt'te ulaşmadığımız kadın, çalmadığımız kapı kalmadı. Bütün bunları kadınların daha iyi şartlarda yaşaması için yapıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımız çeşitli etkinliklerle nasıl bir dünya istediklerini, haklarını, hayallerini, özlemlerini dile getiriyor. AK Parti Kadın Kolları olarak bizler de diyoruz ki, 'hakkın nuru olan kadın, insanlığın toprağıdır' nesillerin devamını sağlayan, eğiten, koruyan kadınlarımız, değişen zamanın ruhuna uygun olarak modern hayatın getirdiği yeni şartlarda da Dünya’ya yön vermeye devam etmektedir.
Biz kadınlar, cinsel kimliklerimizin ötesinde insan olarak, diğer tüm özelliklerinden bağımsız bireyler olarak, kendi ayakları üzerinde durabileceğimizi biliyoruz. Bizler, kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden, kendi kişiliğimizle, kimliğimizle, inancımızla, değerlerimizle hak ettiğimiz yeri alabileceğimizi biliyoruz.”
İHH Kadın Kolları temsilcisi Erdemci, İHH olarak Siirt'te gerek ortaöğretim gerekse üniversiteli kızlar için okuma programları, tiyatro, kermes gibi birçok aktivite yaptıklarını dile getirdi. Programa Davet ve Kardeşlik Vakfı adına katılan Sevinçer ise, yaptıkları çalışmalara okul öncesi oyun gurubu ile başladıklarını, üniversitede kurdukları kulüplerle özellikle dışardan gelen kız öğrencilerin elinden tuttuklarının altını çizdi.
İlim Yayma Cemiyeti’nden Bulgaz da, öğrencilere sosyal anlamda verdikleri destekten bahsetti. Bulgaz konuşmasında, “Burada üniversiteye yönelik yurtlarımızda kız öğrencilere barınma hizmetinin yanında onların sosyal hayatlarına katkıda da bulunuyoruz” diye konuştu.
Ensar Vakfı adına konuşan Zekiye Bildik ise, Siirt Üniversitesi’ndeki yapılanmalarından ve öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.