Bu haber kez okundu.

Siirt’te İzinsiz Gösterilerde 40 Kişi Gözaltına Alındı
banner229
 Siirt’te izinsiz gösterilere karıştıkları iddiasıyla gözaltına 40 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Dün gündüz saatlerinde Şırnak’ın Cizre ilçesindeki olayları bahane ederek Dumlupınar, Barış, Alan ve Conkbayır mahallelerinde ve Kurtalan ilçesinde toplanan yüzleri kapalı gruplara yönelik polisin başlattığı eş zamanlı operasyon ile gözaltına alınan 40 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Siirt’te merkezde gözaltına alınanlardan 35 kişi 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğü’nde haklarında işlem yapılırken 18 yaşından büyük 1 kişi Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çocukları gözaltında bulunan aileler Barış Mahallesi’nde bulunan 75. Polis Karakolu Çocuk Şube Müdürlüğü önünde toplandılar.

Çocukların savunması için görevlendirilen Avukat Deniz Doğan, 18 yaşından küçük olan gözaltındaki 35 kişiden bu akşam itibari ile en fazla 3 kişi gözaltında kalabileceğini söyledi.

Emniyet tarafından çocukların ailelerine teslim edilmesi için karakola çağırıldığını belirten Doğan şunları ifade etti:

“Şuanda toplam 35 çocuk gözaltında bunlardan 16 tanesi 12 yaşından küçük, 19 tanesi 12 yaşından büyük 19 tanesinden 3 tanesi 15-18 yaş aralarında. Yaşı 12’den küçük olanların tamamı herhangi bir adli işlem yapılmadan ailelerine verilecek. Diğer çocuklardan 15-18 yaş gurubundaki 3 kişi içinde şuanda tespitlere bakıyorlar. Eğer gösterilere katıldıkları ve taş attıklarına dair bir tespit onlarla ilgili gözaltı işlemi olabilir. Savcı bey henüz buna ilişkin bir talimat vermedi. Diğerlerine ilişkin Devlet Hastanesi’nden gözaltı çıkış raporu alındıktan sonra ailelerine teslim edilecek. Büyük bir ihtimalle ailelerine idari yaptırım ve 170 lira para cezası kesilecek. Adana’da başlayan bir uygulama vardı, çocuklarına sahip çıkmadıkları gerekçesiyle ceza kesilecek. Böyle bir uygulama şimdi burada da başladı. 12 yaşından büyük çocuklardan da tespit edilenler varsa eğer, yarın aileleri tarafından getirilip savcılık tarafından ifadeleri alınacak.”

Gözaltındaki 35 kişi daha sonra otobüslerle Siirt Devlet Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

12 Yaşından küçük olan çocuklar hastanedeki sağlık kontrolü ardından tekrardan Karakola götürülerek burada ailelerine teslim edildi.

Terörle Mücadele Ekipleri’nce gözaltına alınan zanlı hakkında gözaltı işlemleri devam ediyor.

Ayrıca Kurtalan ilçesinde olaylara karıştıkları gerekçesi ile gözaltına alınana 18 yaşından küçük 4 kişi karakoldaki ifadeleri ardından kabahatler kanununa göre ailelerine çocuklarına sahip çıkmadıkları için para cezası kesildikten sonra ailelerine teslim edildi.

Öte yandan, Cizre’deki olayları bahane eden gruplar Conkbayır Mahallesi Şeyh Süleyman Caddesi üzerinde bulunan MOBESE direklerine molotoflara saldırdılar.

Polis MOBESE direklerine zarar vermeye çalışan grubu müdahale etti. Müdahale sırasında grup ara sokaklara dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.