Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
banner229
Siirt İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Siirt’te su yönetimi, taşkınların önlenmesi, taşkın koruma tesisleri ile dere ve akarsu yataklarına yapılacak müdahalelerin önlenmesi amacıyla "1. İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu" toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Yunus Koç, DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kartal ve kurul üyesi kurumların müdür ve yetkilileri katıldı. DSİ yetkilileri tarafından “Havza Yönetim Heyetlerinin Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslar” konulu tebliğ hakkında yaptıkları sunumun ardından, konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Suyun günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
İçinde yaşadığımız Coğrafyada su kaynaklarının tasarruflu ve bilimsel yöntemlerle kullanılması gerektiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Su ve su kaynaklarının korunmasının yanında, küresel ısınma ile birlikte değişen iklim koşulları nedeniyle oluşabilecek su kaynaklı felaketlerin önüne geçilebilmesi için ilgili tüm kuruluşların görev ve sorumluluklarında hassas davranması gerekiyor. İlimize bağlı bazı belde ve köylerimizde özelikle yaz aylarında, kuraklık ve bazı çevresel etkiler sonucu su sorunu yaşadıklarını görüyoruz “dedi.
Havza koruma eylem planları, havza, taşkın ve kuraklık yönetim planları ile içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların takibini yapmak ve il bazında uygulanmasını sağlamak amacıyla bu kurulun oluşturulduğunu belirten Vali Tutulmaz, “Burada rutin bir toplantıdan ziyade, ilimizdeki en ücra köyden, il merkezine kadar bulunan tüm alanlarda su ile ilgi yaşanan sorunlara karşı hazırlanan ve hazırlanacak olan eylem planlarını verimli kullanmamız gerekiyor.”dedi.
Vali Tutulmaz, Siirt İl sınırları içinde faaliyet gösteren Barajların belli, dönemlerde enerji üretmek amacıyla ani su yükselmesi karşısında alınacak tedbirle ile ilgili Kurulun alt komisyonlarında gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.
Toplantının son bölümünde ise, dere yataklarına müdahaleler, atıklar, İl ve ilçelerde Dere Islahı Çalışmaları ve taşkın koruma planlarının 2016 yılı Şubat ayında yapılacak toplantıya gündem maddesi olarak, eklenmesine karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.