Bu haber kez okundu.

Siirt’te Hamsi Festivali 21 Kasım’da
banner229

İçişleri Bakanlığınca yürütülen 'Kardeş Şehirler Projesi' kapsamında, Trabzon ve Siirt'in kardeş şehir olmasının ardından Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve Orta Hisar Belediyesi tarafından Siirt'te 'Hamsi Festivali' düzenlenecek. Trabzon'dan kente getirilecek 20 ton hamsi, pişirilerek, Siirtlilere ikram edilecek.

Kardeşliğin pekişmesi ve gönül köprülerinin kurulması noktasında Trabzon Orta Hisar Belediyesi ile Siirt Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği "Hamsi Festivali" 21 Kasım'da Siirt'te gerçekleşecek. 20 ton hamsi kızartılıp Siirtli vatandaşlara dağıtılacaktır.

Bunun yanında ise konserler ve çeşitli etkinlikler olacak. Siirt'te gerçekleşecek "Hamsi Festivali" kapsamında tarihi yerlerin gezilmesi, ziyaretler, konser etkinliği, halk oyunları gösterisi, resim sergisi, yöresel stantlar açılması da yer alacak. 

Etkinliğe Siirt'e komşu iller olan Batman, Bitlis, Muş, Bingöl, Mardin, Diyarbakır ve Erzurum illerinden de katılım olacak.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTrabzonHamsi Festivali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şemsettin erkos 5 yıl önce

siirt te hamsi mi çıkıyor ya çok ayıp valla . kendi ürünlerimiz için neden festivali yapmıyoruz hamsinin reklamı bize mi kaldı. siirt fıstığı, zivzik narı, iskambo pekmezi, pervari balı, Siirt battaniyesi gibi zenginliklerimizin tanıtımı değerli büyüklerimizin aklına gelmiyor mu