Bu haber kez okundu.

Siirt’te Gıda Denetim Seferberliği İle Gıda Denetimleri Yapılıyor
banner229

Siirt’te 2019 yılında 1.300 gıda işletmesine, 2681 denetim yapılarak, denetimlerde mevzuata aykırı olarak faaliyet gösteren işletmelere toplamda 102.963 TL para cezası uygulandı.

“Denetim Seferberliği” sloganı ile başlatılan ve tüm Ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetim seferberliği kapsamında ilimiz Gıda ve Yem Şubesindeki tüm kontrol görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen denetleme sürecinde, gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla Siirt il merkezi ve ilçelerindeki üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştiriliyor.

Ürün bazlı gıda kontrolünün birinci gününde Süt ve Süt Üreten İşyerleri, Takviye Edici Gıda Üretimi yapan İşyerleri denetlendi.

Bugün ilimizde bulunan Ekmek ve Ekmek çeşitleri ile Unlu mamul üreten işyerleri denetlenecek olup takip eden günlerde Kasap, Şarküteri ile Bakkal Takviye Edici Gıda satış yerleri, Aktarlar, Market, Büfe vb. işyerleri Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri (Üniversite kampüsleri dahil) Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast- Food vb. Toplu Tüketim yerlerinin denetimiyle Denetim Seferberliği devam edecek.

Denetimlere Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver Özdemir ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri katıldı.

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Ergün Demirhan, “gıda denetimlerinin yıl boyunca da aralıksız devam ettiğini, bu hafta Bakanımızın talimatı ile 17-22 Şubat 2020 tarihlerinde denetim seferberliği başlatılmış olup, başlatılan gıda seferberliği ile 6 gün boyunca 81 ilde sektörel bazlı denetimler eş zamanlı  yapılmaktadır.

Siirt’te 2019 yılında önceki yıllara oranla gıda denetim sayısının %35 artırılarak 2019 yılında 12 gıda kontrolörü ile 1300 gıda işletmesine 2681 denetim gerçekleştirilmiş olup, yapılan denetimlerde mevzuata aykırı olarak faaliyet gösteren işletmelere toplamda 102.963 TL para cezası uygulanmıştır. Denetim Seferberliğinde il kontrol görevlilerimizle denetim faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.’’ dedi.

İl Müdürü Demirhan “Çiftlikten sofraya, ham maddenin başlangıcından son mamule kadar her aşamada denetim faaliyetlerini yürüttüklerini. Denetimlerde görülen aksaklıklar konusunda öncelikle işletmelere süre verildiğini, gerektiği hallerde idari yaptırım uygulandığını ve yine gerekli görülen hallerde numune aldıklarını sözlerine ekledi.

Vatandaşlarımızın gıda konusunda gördükleri her türlü sorun, şikâyet ve öneriyi 174 ALO GIDA HATTI na bildirmeleri durumunda anında müdahale edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.