Bu haber kez okundu.

Siirt’te Binlerce Vatandaş Charlie Hebdo  Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki Gösterdi
banner229
Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'i (s.a.v) tasvir eden karikatürler yayınlaması, Siirt'te bir araya gelen binlerce vatandaş protesto etti.
      Sosyal medya üzerinden organize olan Bahçelievler Mahallesi Güres Caddesi'nde bir araya gelen binlerce vatandaş, dergi aleyhinde çeşitli dövizler taşıdı ve sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan (Memur-Sen) Siirt Şube yöneticisi Sedat Serin, peygamberimize yapılan saldırı, İslam dinine ve Müslümanlara yapılan tahkirden dolayı Resüllah'ın ümmeti olarak tepkilerini dile getirmek ve İslam dinine lanse edilmeye çalışıldığı gibi şiddet ve terör içermeyip, hoşgörü ve sabır dini olduğu deklare etmek için toplandıklarını belirtti.
İslam onların anlattığı gibi terör dini değil, hoşgörünün ve kardeşliğin dinidir diyen Serin, şöyle devam etti: "İfade ve basın özgürlüğü adı altında başkalarının değerlerine saldıran, saygı ve anlayış hukukunun, sınırlarını hadsizce aşıp dünyada milyonlarca tebası bulunan, dinimizin sembolü, Allah'ın Resulü Peygamber Efendimize hakaret etme cüretinde bulunan Charlie Hebdo dergisinin bu hakareti masumca kullanılmış bir ifade özgürlüğü hakkı değil, islamafobiayı tetiklemeye çalışan ve yeni bir 11 eylül filminin icrası için hazırlanmış bir senaryodan başka bir şey değil" Serin, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş Allah Resulü'nün güzel ahlakıyla, barış ve kardeşlik öğretileriyle karşılık vereceklerini söyledi.
    Konuşmanın ardından Siirt İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMYADER) Başkanı Necmettin Çiçek'in okuduğu duanın ardından grup dağıldı.
  Protestoya, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören ile AK Parti, Hüda-Par, MHP ve Saadet Partisi yöneticileri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Siirt Üniversitesi Öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.