Bu haber kez okundu.

Siirt’te Asırlık ‘Askıda Ekmek’ Geleneği Yeniden Canlandırıldı
banner229
Siirt’te asırlık gelenek olarak devam eden ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ile ihtiyaç sahipleri, ekmek fabrikalarının kurdukları askıdan ihtiyaç duydukları kadar ekmeği alıyorlar.
Siirt’te Beyda Ekmek fabrikası asırlık gelenek olan ‘Askıda Ekmek’ uygulaması başlattı. ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ile kendi evlerine ekmek alan vatandaşlar, biraz daha fazla para vererek, askıya ekmek bırakıyorlar. Daha sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar gelerek, askıda asılı poşetteki ekmeklerden alabiliyorlar.
Beyda Ekmek Fabrikası sahibi Nezir Kavuran, maddi durumu uygun olan vatandaşların ekmek bağışında bulunduğunu, kendilerinin de bunları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların, ekmek alırken, örneğin 3 yerine 5 ekmek parası verdiğini ve fazladan ödenen 2 ekmeğin askıya astıklarını ifade eden Kavuran: “Yardımseverliğimizin göstergesi olan bu uygulama, Osmanlılar döneminde her yerde yapılıyormuş. Daha sonradan unutulmuş, fakat şimdilerde yeniden bazı yerlerde görür olduğumuz bu uygulamayı, Siirt’te de gerçekleştirilmeye başladık” şeklinde konuştu.
Alışverişte bulunan vatandaşlar da, özellikle Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara böyle bir yardımda bulunmanın sevindirici olduğunu ifade ettiler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.