Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE 75 BİN 342 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
banner229
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, 75 bin 342 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,, İlimizde bazı şahısların Bitlis, Van, Batman illerinden temin ettikleri yüksek miktarda kaçak sigaraları Kurtalan ilçesine getirerek buradan metropol illere pazarladıkları ve haksız kazanç elde ettikleri yönünde bilgilerin elde edilmesi üzerine 5 ay süren planlı çalışma başlatılmıştır.
Yapılan çalışmalar kapsamında farklı tarihlerde 6 adet ara yakalama yapılmış ve yapılan yakalamalar sonucunda 75.342 Paket Gümrük Kaçağı Sigara ele geçirildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında İlimiz Kurtalan ve Baykan ilçeleri ile Bitlis, Van, Batman, Mersin ve İstanbul illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyon kapsamda 29 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.
Soruşturma kapsamında suça konu faaliyetleri tespit edilen 29 şüpheliden 13’üne olay tarihinde adli işlem yapılmıştır. Diğer şüpheliler ise gözaltına alınarak, iki gün önce adli makamlara sevk edilmiş ve sevk edildikleri makamlarca bir şüpheli şahıs Adli Kontrol kararı ile cezalandırılmıştır.
Mücadelemizde bizlere yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızın 155’i veya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze ait “(0484) 223 22 82 - 223 54 36” nolu telefonları aramaları büyük önem arz etmektedir.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.