Bu haber kez okundu.

Siirt'te 47 Yıllık Köy Resmi Kurumlar Tarafından Bilinmiyor
banner229
Kurtalan ilçesine bağlı 47 yıllık Akdem köyünün resmi kurumlar tarafından bilinmediği iddia edildi.
 Köy muhtarı Adem Yayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi kurumlarca köylerine gönderilen resmi yazışmaların daha önce bağlı bulundukları Gözpınar köyüne gönderildiğini ileri sürdü.
   Resmi kurumlardan gönderilen tebligat ve ihbarnamelerin ellerine geç ulaşmasından dolayı sorun yaşadıklarını belirten Yayla, "Köyümüz 47 yıl önce Gözpınar'dan ayrılarak muhtarlık oldu. 45 haneli köyümüze bağlı Akdoğan mezramız da bulunuyor. 47 yıldan bu yana köyümüzde muhtarlık bulunmasına rağmen birçok resmi evrakımız halen Gözpınar'a gidiyor.
   Bu nedenle tarım, tapu ve kadastro evrakları başta olmak üzere resmi yazışmalarımızda sorun yaşıyoruz. Tarımla ilgili doğrudan gelir desteği ve diğer prim işlemlerinde de zaman zaman sorun yaşıyoruz.
Bu sorunun önüne geçmek için konuyla ilgili ilçe kaymakamlığına, valiliğe ve ilgili yerlere dilekçemizi sunduk" dedi. Yayla, köylülerin mağdur olmaması için yetkililerin ilgisini beklediklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.