Bu haber kez okundu.

Siirt’te 146 Kamu Görevlisi Hakkında İşlem Yapıldı
banner229
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK Bölücü terör Örgütü adına Eylem ve Faaliyette Bulunmak ve PDY (Paralel Devlet Yapılanması) ve Usulsüz Dinleme İddialarında haklarında işlem açılan memurlarında bulunduğu toplan 146 kamu görevlisi hakkında 177 adli işlem ve 135 kişi hakkında idari işlem yapıldığı belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, terör Örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle geçen yıl kamu görevlileri hakkında adli ve idari işlem yapıldığı bildirildi.
Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından Kamu Görevlileri hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçundan 12 kişiye Adli ve İdari işlem yapılış. PKK/KCK Bölücü terör Örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör Örgütünün Propagandasını Yapmak, terör Örgütüne Finans Temin Etme, terör Örgütü Adına Milis/İşbirlikci Faaliyet Yürütmek ile terör Örgütüne Yardım ve Yataklıkta Bulunmak suçları kapsamında 43 Kamu personeline adli işlem yapıldı.
2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ve terör Örgütü propagandası yapmak suçundan 25 kişiye Adli ve 14 kişiye İdari İşlem yapıldı. terör Örgütü propagandası yapmak suçundan 31 kişiye Adli ve İdari İşlem yapıldı. 298 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan biri İdari olmak üzere 3 kişiye Adli İşlem, görevi ihmal suçundan 26 kişiye adli işlem, mesai saatleri içerisinde basın açıklamasına katılma iddiası ile ilgili 14 kişiye savcılık soruşturması, Devlet Büyüklerine Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Devlet Kurum ve Organlarını Aşağılama, Cumhurbaşkanlığı’na hakaret, kamu görevlilerine iftira suçlarından 9 kişiye Adli ve İdari işlem, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Basın Yoluyla İftira suçundan 2 kişiye Adli ve İdari işlem, uygulandı.”
Ayrıca, PDY (Paralel Devlet Yapılanması) ve Usulsüz Dinleme İddialarıyla ilgili olarak 12 Emniyet personeline Adli işlem yapıldığı belirtilen açıklamada belirtilen suç türleri kapsamında işlem yapılan 146 kamu görevlisi hakkında toplam 177 Adli İşlem ve 135 kişi hakkında İdari İşlem uygulanmak üzere Valilik Makamına havale edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.