Bu haber kez okundu.

Siirtli Yazar Su Uzmanı Tecelli Sırma, Su Savaşlarına Dikkat Çekti
banner229

Siirtli Araştırmacı Yazar ve Su Uzman Tecelli Sercan Sırma, “TV5” ekranlarında Gökçen Göksel’in sunduğu “Haberin Var mı?” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Canlı olarak yayınlanan bilim ve farkındalık konulu programda konuşan Sırma, dünyada ve Türkiye su sorununa dikkat çekerek, önemli mesajlar verdi.

YAKIN ZAMANDA SU SAVAŞLARI BAŞLAYABİLİR

Dünyanın ve Türkiye’nin su geleceği konuşulacağı programda; Medeniyet ve su arasında ilişkiye değinen Sırma, yakın zamanda su sıkıntısı yaşayacak ülkelerde su kaynaklarının bir güvenlik sorunu haline dönüşeceğine vurgu yaptı.

Su ve Petrol’ün stratejik iki önemli kaynak olduğunu kaydeden Sırma, Petrol, tarihsel sürecini tamamladı. Su, şu an en önemli stratejik kaynak. Sınırdaş olan bütün ülkelerde su sıkıntısından kaynaklı çatışmalar olabilir.

Dünyadaki küresel ısınmayla birlikte dünyadaki su kaynaklarının gittikçe azaldığı buna paralel olarak dünya insanlarının bilinçsizce su tüketimi, tarımda vahşi sulama yöntemleri gibi birçok nedenle su kaynaklarında önemli sıkıntılar olacağı açıktır. Dolayısıyla tüm ülkelerin su politikalarını gözden geçirmeleri,  suyu en iyi şekilde tasarruflu kullanmaları ve uluslararası bir hukuk zemininde su kullanımı gerektiğini ifade etti.

GAP projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sırma, “GAP bünyesindeki tarımsal alanlarda basınçlı sulama sistemine geçilmesi gerektiğini ifade ederek, eğer basınçlı sisteme geçilmez ise toprağımız çoraklaşır ve bir daha tarım yapılamaz hale gelir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gariban 5 yıl önce

Siirtte günlerdir su akmıyor. Savaş cıktı da bizim mi haberimiz yok ? Yıl olmuş 2019 susuz gün geçiyor teşekkürler sayın belediye