Bu haber kez okundu.

Siirtli Öğrenciler  Çanakkale’yi Gezdi
banner229

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konan “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Siirt İlimizden 184 öğrenci Çanakkale’yİ gezdi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Vekili-Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz ve Çanakkaleli öğrenciler tarafından Çanakkale Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş ve 184 öğrenci 5-8 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de misafir edildiler.       

 Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Çanakkale’ye gelen öğrenciler; Troia Ören Yeri, Çanakkale Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanında Şehitler Abidesini, 57. Alay Piyade Şehitliği, Kocaseyit’in Anıtı’nı, Şahindere Şehitliğini, Conk Bayırını, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini ve Çanakkale’yi gezdi.     

Eceabat Gençlik Konukevinde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Orhan Tavlı daha sonra Eceabat Belediyesi Sosyal tesislerinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Tiyatro grubunun “Çanakkale Ruhu” konulu tiyatro gösterimini öğrencilerle birlikte izledi.

Piri Reis Rasathanesi ve Gelibolu Mevlevihanesini de ziyaret eden öğrenciler Bolayır Köyünde Gazi Süleyman Paşa Türbesini gezerek Namık Kemal Kabir ziyareti gerçekleştirdiler.

GESTAŞ Feribotuyla Boğaz Turu gezisi yapan öğrenciler boğaz turunun ardından Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek bir süre görüştüler.  Çanakkale ile ilgili izlenimlerini aktaran öğrenciler Çanakkale’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Vali Orhan Tavlı, Siirt’ten gelen öğrencileri Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi”  kapsamında; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilimizden seçilecek 15 yaş altı 50.000 katılımcının ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.