Bu haber kez okundu.

Siirtli Hemşerimiz Hidayet Öztorun’un "Sevdayı Sende Buldum" Şarkısı Tıklanma Rekoru Kırıyor
banner229

İlimizde 80’li yılların Orhan Gencebay’ı olarak bilinen İzmir ilinde ikamet eden Siirtli hemşerimiz Hidayet Öztorun çıkardığı "Sevdayı Sende Buldum" single albümü tıklanma rekoru kırıyor.

İzmir Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nden emekli matematik öğretmeni Siirtli hemşerimiz Hidayet Öztorun "Sevdayı Sende Buldum" şarkısı tıklanma rekoru kırıyor.

İlkokuldan başlayan müzik tutkusu ile lise öğrenciliği sırasında Altın Mikrofon Yarışması'nda kazanan Hidayet Öztorun, matematik öğretmenliği yaptığı sıralarda da müziği bırakmadı.

Uduyla rekorlar kıran Siirtli hemşerimiz Hidayet Öztorun, KKTC, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Bodrum ve Marmaris'e kadar birçok yere turnelere giderek sanatına devam etti. Son çıkardığı "Sevdayı Sende Buldum" single'ı ile müzik piyasasına giren Hidayet Öztorun, single'ını youtube'daki iki link ile sevenleriyle buluşturuyor. Linkteki "Sevdayı Sende Buldum" parçası kısa sürede 5 milyon tıklama ile rekora koşuyor.

Sanatıyla beğeni toplayan emekli öğretmen Siirtli hemşerimiz Hidayet Öztorun, "Bundan sonra kendi yazdığım eserleri gün yüzüne çıkarmak istedim ve çok değerli dinleyenlerimin takdirini kazandım. Üç ay gibi süreçte 5 milyona yakın tıklamayı gördüm. Şu an elimde 30'a yakın eser mevcut. Bu işler finans işi olduğu için sponsor bulunursa diğer eserleri de çok değerli dinleyicilerimle buluşturacağını” söyledi.

 1955 yılında Siirt'te doğan Hidayet Öztorun, müziğe ilkokul yıllarında müsamerelere çıkarak başladı. Orta 2. sınıfta bağlamayla tanışan Öztorun, müzik kulağı sayesinde bu alanda ilerledi. Kendini geliştirdi. Lise ikinci sınıfa giderken bölgede yapılan Altın Mikrofon ses yarışmasında birinci oldu.

Lise bittikten sonra ise üniversite sınavlarına hazırlandığı için müziğe ara verdi. Üniversite sınavlarında başarılı olan Öztorun Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik/Fizik Bölümü'nü kazandı. Ancak müziği hiç bırakmadı. Hem tahsilini hem de müzik yaşantısını sürdüren Hidayet Öztorun, bu süreçte bağlaması ve sesiyle üne kavuştu.

Hidayet Öztorun, "müthiş bir kulağa sahip olduğum için bir eseri bir kere dinlemem yeterliydi. Bu sayede kendimi geliştirdim. Hem tahsil hayatımı hem de müzik yaşantımı sürdürmeye başladım. Bu süreç içinde bağlamam ve sesimle sevildim. Elâzığ Yalçın Plak Türkiye'de ilk stereo kaseti Kenan Temiz, İbrahim Tatlıses, Halil Kendirli, Musa Eroğlu yaptı. Biz de Erzurum'da Özkul Plak'ta 5. stereo kaseti yaptık ve satış rekoru kırdık. Bir anda hayatım değişti. Hem müzik hem de öğretmenliği sürdürmeye devam ettim" dedi.

Üniversite eğitiminin ardından öğretmenlik sınavlarında da başarılı olarak meslek hayatına başlayan Öztorun, İstanbul'a yerleşti. Burada İstanbul Müzisyenler Derneği'ne kayıt oldu. Gazino Samatya/ Tarabya Adem Baba'nın Yeri'nde sahneye çıktı. Hidayet Öztorun, İstanbul serüvenini ise şöyle anlattı: "Üsküdar Musiki Derneği'nde halamın oğlu Turan Ergün'den ud dersi aldım ve o günden beri ud çalıyorum. Aile baskısından kariyerimi müzikten yana geliştiremedim. Ancak müzikten asla kopmadım her türlü eğlence sektöründe yer aldım. Daha sonra İzmir'e tayin oldum.

İzmir'de öğretmenliğimi sürdürdüm müziğe devam dedim. 30 yıllık mesleğimden emekli oldum. Ömrümün sonuna kadar çok sevdiğim ve aşık olduğum İzmir'de yaşamaya devam edeceğim"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.