Bu haber kez okundu.

Siirtli Hemşerimiz Behzat Eşi Aslı İle Seslendirdiği “Eski Günler” Single Albümü İle Müzik Piyasasında Yerini Aldı
banner229

1981 yılı karlı bir kış gününde, ailesinin yedi çocuğunun ikincisi olarak Siirt Eruh’un Ekinyolu köyünde dünyaya gelen Behzat Özalp eşi Aslı Özalp ile ilk single çalışmaları olan “Eski Günler” single albümü ile 1 Ağustos itibariyle müzik  piyasasında yerini aldı.

2012 yılından bu yana deneysel tarzda beste çalışmalarına devam eden Aslı –Behzat Özalp çifti,ilk single çalışmaları olan “Eski Günler” ile müzikal kariyerlerine merhaba dediler.

Söz ve besteleri kendilerine ait olan pek çok özgün esere imza atmış olan ikili,oryantal motiflerle batı soundunu birleştirerek ,armonik bir akış içerisinde ,Türk halkının özünde yatan en derin ve saf duyguları öne çıkarıp müziklerine yansıtıyorlar.

Tüm şarkılarını kozmik frekans olan 432 hz den besteleyip yayınlayan Asl –ı Behzat ,insan bedeninin biyolojik ritimleriyle ve doğayla uyumlu ,naif,iyileştirici,pozitif değerleri öne çıkaran seslere can vermenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Müziğin hayatın samimi bir yansıması olduğuna inanan Asl-ı Behzat’ın ilk profesyonel çalışmaları olan Eski Günler, pop ve folk unsurların iç içe geçtiği nostaljik bir temaya sahip.Aslı Özalp’in duygu yüklü ses rengiyle içtenliğini yansıtan şarkı,naif vurgularıyla eski günlere götürerek kalplere dokunuyor.

Düzenleme ve miks -mastering çalışmaları Cüneyt Aykulteli tarafından gerçekleştirilen şarkının klibi,geçtiğimiz hafta Alaçatı’da Met Yapım-Yönetmen Mete Kekilli tarafından çekildi.

Rengarenk Alaçatı konseptinin geçmişin motifleriyle iç içe geçtiği bu samimi klipte, tıpkı şarkının sözleri ve tınısında olduğu gibi görsel temada da hüzün ve umut kol kola , sevgi samimi bir değer olarak daima ön planda.

Yediden yetmişe dinleyen herkesin kendisinden bir şeyler bulacağı Eski Günler ,zengin müzikal alt yapısı ve hüznü neşeyle kucaklaştıran oryantal ritimleriyle, bu yazın en iddialı şarkıları arasında yerini almaya aday.

Kınay Production etiketiyle çıkan single , 1 Ağustos itibariyle tüm dijital platformlar üzerinden, ve 8 Ağustos’ta NetD üzerinden dinleyicileriyle buluştu..

BEHZAT ÖZALP KİMDİR! 

1981 yılı karlı bir kış gününde, ailesinin yedi çocuğunun ikincisi olarak Siirt Eruh’un Ekinyolu köyünde dünyaya gelen Behzat Özalp, ilkokulun ilk yıllarını doğduğu köyde, son iki yılını ve ortaokul eğitimini Siirt’te tamamladı.

1997 yılında ailesinin İzmir’e göç etmesiyle birlikte ,hem ailesine destek olmak hem de içinde turizm ortamına karışarak gelişme heyecanı duyduğu için sırasıyla Kapadokya ve Selçuk’ta turistik satış mağazalarında çalışarak hem dil öğrendi hem de dışarıya açılarak kendini geliştirmiş oldu.

1999 yılında kendi kazancıyla almış olduğu ilk gitarıyla denemeler yapmaya başladı ve bir süre sonra yerel bir rock grubunun gitaristliğini üstlenerek ilk yerel konser deneyimini gerçekleştirdi. Bu genç yaşlarda kendi turistik mağazasını açan Behzat Özalp, işi sayesinde dünyanın pek çok bölgesinden gelen müzisyenlerle tanışıp onlardan feyz alarak birlikte çalışmalar yapma şansını yakaladı.

Dünya’nın her yerinden arkadaşlar edindi ve kendi içinde tam olarak doğu ve batının kültürel değerlerini ve müziğini sentezleme olanağı elde etti.

Gitarda dünyaca ünlü virtüöz Joe Satriani ‘ye özel bir hayranlık duyup kendisine model alan Behzat Özalp,2003’te geçirdiği bir trafik kazasında sol kolundan ciddi şekilde yara alarak bir süre hissiz ve işlevsiz kalan kolu nedeniyle gitardan uzak kalmış ,içine kapanmış ve bu dönem müzikal yolculuğunda yeni bir boyutun içine dalmıştır.

Bu süreçten sonra yoğun bir spiritüel uyanış ve arayış içerisinde kendini bulan müzisyen ,kendi doğaçlamalarına yoğunlaşmış ,içinde duyduğu melodileri enstrümantal tarzda yorumlamaya başlamıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan Kaya 5 yıl önce

YouTube den dinledim. Gerçekten mükkemmel olmuş. Adeta kapılıp gidiyorum. Çiftin diğer eserleride kesin muazzamdır. Başarılarının devamlı olması dileği ile. Sevgiler.

Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Her adımı emekle yoğrulmuş bir hayatın ve yaşanan onca güzelliğin melodilere yansıması takdire şayan. Tebrikler.

Avatar
İlhami bulan 5 yıl önce

Ellerine sağlık. Emeklerine sağlık olsun başarılar.