Bu haber kez okundu.

Siirtli Hayrettin Yaş 40 Yıldır Rize'de Simit Satıyor
banner229
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan’ın eşi ile yakın ak­ra­ba­lı­ğı olan Siirt’li Hay­ret­tin YAŞ 2 oğlunu Sivas Üniversitesinde 1 oğ­lu­nu ’da Rize Ana­do­lu Li­se­sin­de simit sa­ta­rak oku­tu­yor.
 10 ya­şın­day­ken tam 40 yıl önce Siirt’ten Rize’ye ge­le­rek ça­lış­ma­ya baş­la­yan Hay­ret­tin YAŞ ” dur dur­mak bil­me­den” ça­lış­ma­ya devam edi­yor. Zira 1975 yı­lın­da Rize’de görev yapan abi­si­nin ya­nı­na gelen Siirtli Hay­ret­tin YAŞ hem okudu, hem de Rize’de çe­şit­li oto­büs ve şe­hir­le­ra­ra­sı ya­zı­ha­ne­ler­de ça­lı­şa­rak ilk ek­me­ği­ni ka­zan­ma­ya ve abi­si­ne des­tek ol­ma­ya baş­la­yan isim ol­muş­tu.
Genç yaş­ta­ki ev­li­li­ği ne­de­niy­le öğ­re­ni­mi­ne nokta koyan Si­irt­li Hay­ret­tin YAŞ as­ke­re gitti ve tez­ke­re al­dık­tan sonra tek­rar Rize’ye dö­ne­rek yıl­lar­ca görev yap­tı­ğı şe­hir­le­ra­ra­sı oto­büs yazıhaneleri önün­de sey­yar ara­ba­sın­da ünlü Rize simidi sa­tı­cı­lı­ğı­na baş­la­dı.
Cum­hu­ri­yet Cad­de­sin­de Pazar günü dahil sabah saat 06.00’da tez­ga­hı­nı açan Siirt’li Hay­ret­tin YAŞ gece saat 10.00’da me­sa­isi­ne nokta ko­ya­rak mutlu bir şe­kil­de evine dön­me­nin se­vin­ci­ni ya­şı­yor.
He­le ­de tüm si­mit­le­ri­ni sa­tın­ca öğ­re­nim gören oğul­la­rı­na bol mik­tar­da para gön­der­me ola­na­ğı­nı elde edin­ce se­vinç ve mut­lu­lu­ğu do­ru­ğa çık­mış olu­yor adeta. 50 ya­şın­da­ki Siirtli Hay­ret­tin YAŞ Rize’de ekmeğini adeta taş­tan çıkarırken 2 oğ­lu­nu Sivas’taki Cum­hu­ri­yet Üni­ver­si­te­sin­de, bir oğ­lu­nu­ da Rize Ana­do­lu Li­se­sin­de oku­tu­yor.
Eşide Si­irt­li olan Hay­ret­tin YAŞ Ri­ze­li Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN’ın eşi Emine ER­DO­ĞAN ile yakın ak­ra­ba ol­ma­sı­na kar­şın Dev­let ku­ru­mu­na gir­me­nin kolay yo­lu­nu ­da ter­cih et­me­me­si­ de dik­kat çe­ki­yor.
Yaz, Kış, yağ­mur, çamur de­me­den Rize’de en çok simit satan Si­irt­li Hay­ret­tin YAŞ ko­şul­lar el­ver­di­ği müd­det­çe oku­yan 3 oğlu için bu işi sür­dü­re­ce­ği­ni söy­le­di.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.