Bu haber kez okundu.

Siirtli Gençler Kentteki Merdivenleri Boyuyorlar
banner229

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin desteğiyle, üniversitelilerden oluşan Genç Gönüllüler Topluluğu kentteki merdivenleri boyuyor.

Bahçeli Evler Mahallesinde bulunan merdivenleri boyamayla başlayan gençler, kentte bulunan merdivenleri boyayarak farkındalık oluşturmak istiyorlar.

Genç Gönüllüler Topluluğu Başkanı Ahmet Doğan Kilis, yaptığı açıklamada, topluluk olarak toplum yararına çalışmaları kapsamında halkın yoğun olarak geçtiği merdivenleri boyadıklarını söyledi.

Gençler olarak görselliğe ağırlık verdiklerini kaydeden Kilis, şöyle konuştu:“Maksadımız kentteki merdivenlerin rengarenk ve iç açıcı olmasıdır ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halk bizim bu çalışmamızı gördükçe bizlere destek veriyor. Bu çalışmaları yapmamızdaki amaç, halk her şeyi belediyeden bekliyor. Biz böyle çalışmaları halk olarak da yapabiliriz. Her şeyi devletten beklemeyelim, herkes evinin önünü temizlesin ve renklendirsin. Herkes bu bilinçte olursa kentimiz çok daha güzel olur. Toplum yararına yaptığımız bu çalışmalar farkındalık oluşturmak amacıyla devam edecektir.”

Siirt Belediyesinde çalışmalardan sorumlu Sosyolog Servet Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Belediye Kılıç, “Gençlerden oluşan topluluk, belediyeden talepte bulundu biz de bu güzel çalışmaya kayıtsız kalmayıp destek sağladık ve gençler de burada çalışmalarını başlattı. Belediye olarak Siirt’te farklılık oluşturabilecek bu tarz güzel çalışmalara her türlü desteğimiz devam edecektir” diye konuştu.

Topluluk üyesi Merve Argun da yaptığı konuşmada, “Amacımız Siirt halkına bir katkı sağlamaktır. Gençler olarak biz böyle bir şey yapıyorsak halkımızın da bizim arkamızda olmasını istiyoruz. Araştırma yaptık ve Siirt’in Güres Caddesi’nden sonra en çok kullandığı alanı tespit ettik ve burada belediyenin bize sunduğu maddi imkanlarla merdivenleri boyama çalışması yaptık. Gençler olarak bu işi gönüllü yaptık ve tek amacımız şehrimize bir fayda sağlamaktır.

Gençlerin bu etkinliğini memnuniyetle karşıladığını kaydeden vatandaş Sevim Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Gençlerin bu çalışması çok güzel. En azından bunu yaparak bir uğraşı sağlıyorlar kendilerine. Gençlerin kolay kolay yapılacak bir aktiviteleri yok o yüzden bu yaptıkları çok hoşuma gitti. Renkli kişiliklerini renkli boya yapımıyla yansıtıyorlar, bundan daha güzel bir şey olamaz.” ifadelerini kullandı.

Mahalle esnafı Halil Ergin ise gençlerin belediye desteğiyle böyle bir etkinlik yapmasının doğru olduğunu ve böyle güzelliklerin artarak devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.