Bu haber kez okundu.

Siirtli Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız İle Buluştu
banner229

20 Şubat 2018’de Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ”Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor" programında Siirtli çiftçilerimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi.

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Seven’in refakatindeki 19 Siirtli çiftçi ve teknik personelden oluşan 22 kişilik heyet ile katılım sağlandı.

Program öncesi Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA ile bir araya geldi. Burada üreticilere hitap eden Fakıbaba; “Biz samimi bir aileyiz, sıkıntıları birlikte aşacağız. Çalışmakla aşamayacağımız bir sorun yok, desteklerimizle sizin hep emrinizdeyiz hep de yanınızda olacağız. Sıkıntılarınızı biliyorum; üretmek kolay değil, inanıyorum ki biz istersek siz isterseniz her işi başarırız” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba konuşmasının devamında; “3 milyon çiftçimiz ve 75 bin personelimizle büyük bir aileyiz. 2018'i 'Buzağı Yılı' ilan ettik. Amacımız, hayvan hastalıklarını önlemek ve buzağı kayıplarını azaltarak hayvan varlığımızı artırmaktır. Su olmadan ot olmaz, ot olmadan ana olmaz, ana olmadan dana olmaz, dana olmadan et, süt olmaz. Esas amacımız insanların doğduğu yerde doymasını, huzurla yaşamasını sağlamaktır.

Bunu sağlayabilmenin yolu kadın, erkek, genç çiftçilerin refahını artırmak ve onları toprağında, köyünde tutabilmekten geçmektedir. Bunun için Birlikte Üretim Modeli ve Sözleşmeli Aile İşletmeciliği projelerini yakın zamanda hayata geçiriyoruz. Hayatın bir tohumla başladığını biliyoruz. Tohumun olmadığı yerde tarımsal üretimden bahsedemeyiz. Türkiye'yi tohumculukta lider ülke konumuna ulaştırmak hususunda kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.

Beştepe Millet, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Çiftçiler Buluşması; Üreten Çiftçi, Büyüyen Anadolu, Gelişen Türkiye” isimli programa Başbakanımız Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve ülkemizin 81 ilinden çiftçiler katıldı.

"Önceliğimiz insanımızın refahı ve mutluluğu"

Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada toprağı herkes için işleyen berekete dönüştüren çiftçilere ülke olarak minnettar olduklarını, çiftçilerin memleket kokan elleriyle toprakların bereketine bereket kattığını vurguladı.

Anadolu çiftçisinin ülke sevdalısı, yiğit ve cömert olduğuna dikkat çeken Yıldırım, çiftçiye köylüye verilen desteğin 1 milyar 800 milyon lira olduğunu vurgulayarak, bu desteğin 2018 bütçesinde 15 milyar olarak belirlendiğini, 8 kat artış sağlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Çiftçilerimiz Milletin Evinde" programında yaptığı konuşmada, bugüne kadar üreticilere 103 milyon lira hibe desteği verildiğini vurgulayarak, tarım ve hayvancılık konusunda hayata geçirilecek projeleri açıkladı. Ve bu desteklemelerin artarak devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.