Bu haber kez okundu.

Siirt'in İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı
banner229
   Hac farizasını yerine getirmek için Siirt'ten dün akşam ilk hacı kafilesi yola çıktı.
Siirt'te Özel şirket olan Altınoluk turizm tarafından hacca gidecek olan hacı adayları Güres Caddesi üzerinde toplanarak uğurlandı. Uğurlama töreni öncesi hacılara bilgiler verildi, dua yapıldı. Ardından ezan okunmasıyla uğurlanan hacı adaylarının yakınları gözyaşı döktü.
     İl Müftüsü Faruk Arvas düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, insanoğlunun, doğumundan ölümüne kadar yaptığı yolculuk içerisinde en kutsal yolculuğun, hac olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ''Mübarek ve kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sizi kutsal beldelere uğurluyoruz. Öncelikle ne mutlu ki böyle kutsal bir yolculuğa çıkmak sizlere nasip oldu. Bu yolculuğu hayatınız boyunca çok özlediniz ve çok beklediniz. Şükrediyorsunuz ki bu yolculuk bugün nasip oldu, hayırlısıyla kutsal beldelere, sevgiliye ulaşacaksınız.
Hacı adayı olarak gidip, inşallah hacı olarak döneceksiniz. Sizleri sevgi, muhabbet, dua ve selamlarla uğurluyoruz. Çok güzel bir arkadaşlıkla gideceksiniz. Hac arkadaşlığı çok önemli. Bunun kıymetini bilin.''
     Bütün ibadetlerin özünün sabır olduğunu vurgulayan Arvas ''Bu meşakkatli yolculuk içerisinde de sabır göstereceksiniz. Yolculuğun meşakkatini birbirinizle dayanışarak ve birbirinizden güç alarak tamamlayacaksınız. Orada her zaman yanınızda rehberlik ve sağlık hizmetlerine varıncaya kadar Diyanet İşleri Teşkilatı olacak. Hac görevinizi yerine getirirken ülkemiz için de bol dua edin. Ülkemizin huzuru, birlik beraberliği ve güzel geleceği için dua edin. Allah yolunuzu açık etsin, sizleri muhabbetle uğurluyoruz. Bu yolculuğa çıkacak hacı adaylarının hacları mübarek olsun. Rabbim yolunuzu açık etsin, güle güle, sağlıklıkla gidip geliniz.'' diye konuştu.
    İl Müftüsü Müftü Faruk Arvas, Siirt'ten 141 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirtti. Bu gün yola çıkan ilk kafilenin özel tur firmaları ile gideceğini, Diyanet İişşleri Başkanlığı ile gidecek hacı adaylarının ise 5 Eylül'de uğurlanacağını ifade eden Arvas, "Allah tüm Müslüman kardeşlerimize bu mutluluğu ve İslam’ın beş şartından biri olan bu ibadeti yerine getirmek nasip etsin" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtHacAltınoluk Turizm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.