Bu haber kez okundu.

SİİRT’İN BEKLEDİĞİ PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR…
banner229
 Siirt’te 9 Milyon 864 bin Avro’luk (30 Milyon Tl)Siirt Entegre fıstık işleme tesisi projesi” hayata geçiriliyor.

 Siirt Fıstığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Avrupa Birliğinin Mali destek programına sunulan ve kabul edilen yaklaşık 30 Milyon ( 9 Milyon 864 bin Avro) Tl bütçeli proje onaylanarak, 12 Haziran 2015 tarihi itibarıyla inşaat yapım işi ihalesine çıktı.

 Siirt Valiliği AB Proje Koordinasyon birimi ve Siirt Fıstık Üreticileri Birliği tarafından yürütülecek, AB Destekli EuropeAid/134571/IH/WKS/TR Referans Kodlu Siirt Entegre fıstık işleme tesisi projesi, ilimizin sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırılması bakımından hayati öneme değer bir proje olma özelliğini taşıyor.

 Proje hakkında açıklamalarda bulunan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz,”İlimizde üretilen Fıstığın işlemesi amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından açılan Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'ya sunduğumuz proje kabul edilerek, desteklenmeye değer bulunmuş ve ihale süreci başlamıştır.”dedi.

TARIM VE TURİZM PROJELERİNDE 40 MİLYON YATIRIM

İlimiz ekonomisinin can damarı olarak görünen tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik projelere büyük bir önem verdiklerini belirten Vali Tutulmaz,“Siirt’e ikinci büyük bir müjde vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen hafta yaklaşık 10 milyon Tl bütçeli “Tillo Turizmini Geliştirme Projesi”nin onaylanmasın ardından, yine yaklaşık olarak 30 milyon bütçeli “Siirt entegre fıstık işleme tesisi projesi”nin onaylanması, ilimize yaklaşık 40 milyon Tl tutarındaki önemli bir kaynağın, tarım ve turizm alanında yatırım yapmamıza olanak sağlayacaktır.”dedi.

SİİRT FISTIĞI” SOSYAL GELİŞMEYE KATKI SUNACAK

Coğrafi konumu ve toprak yapısı itibariyle ilimiz fıstık yetiştiriciliği açısından ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olduğunu kaydeden vali Tutulmaz,”Bu proje ile ilimizin sahip olduğu tarımsal potansiyeli ekonomiye kazandırmak, marka ürünü olan Siirt Fıstığının piyasalarda rekabet edilebilirliğinin artırılmasını hedefleyerek, köylerden kentlere göçü durduracak, çiftçimizin, köylümüzün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak, yeni istihdam alanları yaratacak, önemli bir proje olarak görüyoruz. Bu projenin her aşamasını takip edeceğiz.”dedi.

TARIM PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLİYOR

Huzur ve güven ortamında yatırımların artarak devam ettiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz,”İlimizin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarının geliştirilmesine yönelik projelere ağırlık veriyoruz. Siirtimizin daha yaşanır bir kent haline dönüştürmek hedef ve heyecanı ile çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde   emeği geçen  Avrupa Birliği Bakanlığımıza  Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza, Proje ekibimize  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

 SONBAHARDA 1 MİLYON FISTIK AĞACI DAHA TOPRAKLA BULUŞACAK

Vali Tutulmaz, ilimizin ekonomik geleceği açısından mihenk taşı olan fıstık ağacı sayısını artırmak amacıyla üreticilerimize milyonlarca fıstık fidanı, kilometrelerce tel örgü ve yüz binlerce demir dikme dağıtıklarını ifade ederek, bu desteklerimiz sayesinde son yıllarda il genelinde 9 milyon fıstık fidanının toprakla buluşturulduğunu, bu yıl da sonbahar dikim sezonunda, Tarım Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Köye Dönüş ve Rehebilitasyon Proejesi (KDRP), Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı (Dika) destekleri ile bir (1) milyon fıstık ağacının daha toprakla buluşturulacağını sözlerine ekledi.
 “Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi”
maliyeti 9 milyon 864 bin Avro olup, Proje, ; 12 Haziran 2015 tarihi itibariyle ihale ilanına çıkmıştır.  İhale dosyaları15 Eylül 2015 tarihinde Ankara’da açılacak olup, ihaleyi alan firmanın belirlenmesinin ardından, projenin yapımına başlanacaktır.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.