Bu haber kez okundu.

Siirt’e Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Tesisi Kazandırıldı
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı 2015 Kentsel Çevresel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Siirt Belediyesinin ‘’AMBALAJ ATIKLARININ GERİ KAZANIM PROJESİ‘’Dicle Kalkınma Ajansının %75 lik hibe tutarı ile faaliyete geçti.

Söz konusu projede Sağlıklı ve sürdürülebilir çağdaş kent olma ilkesi benimsenmiştir. Ambalajların üretimi ile ambalaj atıklarının çevreye vereceği zararın önlenmesi, ambalaj atıklarının tekrar kullanımı, geri dönüşüm ve geri kazanım yolu ile bertaraf edilecek miktarının azaltılması ve ambalaj atıklarının belirli bir sistem içinde kaynağında toplanması, taşınması, ayrıştırılması konusunda teknik ve idari standartların oluşturulması-geliştirilmesi için gerekli prensip, politika ve programlar ile çağdaş ve bilimsel tekniklere uygun çalışmalar yürütülmesi hedeflendi.

Yeniden değerlendirilebilir atıkların geri dönüşümleri sağlanarak doğal kaynaklarımızın korunmasına, enerji tasarrufunun sağlanmasıyla kentimizin ve ülkemizin geleceğine-ekonomisine katkı sağlanarak gelecek nesillere daha yaşanabilir sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre bırakılması amaçlanmıştır. Doğru bir atık yönetimi ile İnsan sağlığını tehdit etmeyen ve çevreye uyumu tekrar sağlanabilen ambalaj atıklarının toplanarak, geri dönüşümlerinin sağlanarak kent ve ülke ekonomimize katkı sağlamak önceliklendirilmiştir.

Projenin özel amaçlarından biri de kurulan tesisle birlikte toplanan evsel atıkların ambalaj ve organik atık olarak ikili toplanmasını sağlamaktır. Oluşturan ambalaj atıklarının 36 ton maksimum oranda geri dönüşüme kazandırılması sağlandı.

Tesisle birlikte Katı Atık Düzenli Depolama Tesisin kullanım hacminin ömrünü uzatmak, ileride yeni düzenli depolama alanlarının oluşturulmasına öncülük etmek ve yatırım maliyetlerinden kurtulma amaçlı faaliyetler yürütülmesi planlanmaktadır.

Katı Düzenli Depolama Tesisinin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi de mevcut projemiz sayesinde Entegre Katı Atık Tesisine dönüştürüldü. Projemiz sayesinde, eğitim kurumlarımızda verilecek farkındalık eğitimleri ile birlikte çevre kirliliğinin önlenmesinde düşünen, sorgulayan ve aynı zamanda aktif olarak çaba sarf eden bir gençlik oluşturulması, çevre bilincini yaygınlaştıracak gerek kişisel gerekse aile yaşamlarında bu konulara aktif katılımını sağlayacak destek ve imkanlarının oluşturulması sağlandı.

Kentimizin muhtelif yerlerinde konumlanan sokak toplayıcılarının meydana getirmiş olduğu görsel kirliliği ortadan kaldırarak kentimizde özellikle yaz aylarında yerüstü çöp konteynerlerinden ambalaj atığı toplayan 600 çocuğun bulaşıcı veya ölümcül hastalıklardan koruyor.

Yapılan tesis ile birlikte 30 kişi istihdam edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli esnaf 6 yıl önce

sayın başkanım her kurulan her iş yeri nalitli terore destektık çünkü yinede işe alınan hep onlardır hastası olan pastası olan ve ihtiyacı olan ve iş yapabilecek olan ve işin hakkını verecek olan işe alınmıyor bayrak yakan polisimize kurşun sıkan gündem gazetesini satan araç yakan dükkan yakanlar işe alınıyor yazık oluyor raisimize