Bu haber kez okundu.

Siirt'e 28 Doktor Atanacak
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 65. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında ilimiz ve ilçelerine 28 Doktor atamasının yapılacağını müjdeledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından ilimiz merkez, Pervari, Baykan, Eruh, Kurtalan ilçelerinde görevlendirilmek üzere 28 doktor atanacağını ve Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde kurulma çalışmaları tamamlanan Anjiyo Ünitesinin hizmet vermeye başladığını, en geç iki aya kadar By Pas ameliyatlarının yapılmaya başlayacağını söyledi."
Aktay, ilimizde artık çok önemli ameliyatlar başarılı bir şekilde yapıldığını, Doktor atamalarının yanında tıbbi cihaz konusunda da önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Sağlık Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek olan 65. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında ilimiz genelinde ihtiyaç duyulan birimler için Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Sağlık Bakanlığınca yapılan yoğun görüşmeler neticesinde 14 uzman ve 14 pratisyen doktor olmak üzere toplam 28 doktor ataması yapılacağını müjdeledi.
Devlet Hastanesi
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay yapılacak atamalar sonucu; Siirt Devlet Hastanesine Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Nöroloji ve Kulak Burun Boğaz uzmanı olmak üzere toplam 6 Uzman Doktor ve 4 Pratisyen Hekim ataması yapılacaktır.
İlçeler
Baykan Devlet Hastanesi’ne Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve 4 Pratisyen Hekim,
Eruh Devlet Hastanesi’ne 2 Pratisyen Hekim,
Pervari Devlet Hastanesi’ne İç Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim,
Kurtalan Devlet Hastanesi’ne Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Kulak Burun Boğaz uzmanı, Nöroloji, Radyoloji Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim ataması yapılacaktır.
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Kamu Hastaneler Birliğine bağlı sağlık tesislerine atamaları yapılacak olan 14 Uzman Doktor ve 14 Pratisyen Hekimin 15 Kasım 2015 tarihine kadar görevlerine başlaması ile ilimizdeki uzman ve pratisyen tabip ihtiyacı büyük oranda giderileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtDoktorAtama65. Dönem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.