Bu haber kez okundu.

Siirt, Yöresel Ürünleriyle Yörex’te Olacak
banner229

Her köşesi farklı bir zenginliğe sahip Anadolu’nun yöresel ürünlerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, bu yıl dokuzuncu kez 24-28 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
    YÖREX ile Anadolu’nun 12 bin yıldır ürettiği el emeği göz nuru ürünleri, yöre insanlarının örf, adet, gelenek ve kültürlerini, öncelikli olarak gençlere tanıtmanın ve yöresinden ayrı kalmış Anadolu insanının bir nebze de olsa özlem gidermesine vesile olması amaçlanıyor. 
  YÖREX, yöresel ürünlerimizin varlığını koruyup geliştirmeyi, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimlerine yardımcı olmayı, yöresel ürünleri koruma altına alan coğrafi işaret tesciliyle hukuki düzenlemelerin yaygınlaşmasını, yerel kalkınmayı, kadın istihdamını, kırdan kente göçü engellemeyi, genç nüfusun yerel ve yöresel ürünleri unutmamasını hedeflemektedir.
Yörex’te Siirt Rüzgârı Esecek
  YÖREX’e yöresel ürünlerin tanıtımı ve ekonomik değerini artırmak amaçlı katıldıklarını kaydeden Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, yöresel ürünler için iyi bir pazar oluşturmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi.
    Uslu: “Standımızda Siirt’imizin tüm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtımını sağlamayı hedefledik. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Yöresel ürünleriyle YÖREX’te üçüncü kez yer alacak olan Siirtimiz, ürün yelpazesini genişleterek YÖREX’te  Tescilli Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Tiftik Dokuma Battaniyesi, Dokuma Şal-Şepik, bıttım sabunu, zengin mutfak kültürümüzden olan Perde Pilavı, İçli Köfte (Kitel), Ispanak Çorbası (Pırtike), Bumbar (Cokat), Yoğurtlu Çorba (Mehire), Salika (Haşlanmış Buğday), Pekmezli tatlı olan Kéak Téze vb. yemekler Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı ÇATOM’da (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) görev yapan Usta Öğreticilerin maharetli elleriyle hazırlanacak ve YÖREX’te ziyaretçilerin hem gözüne hem damak tadına hitap edilecektir.

Antalya'da düzenlenen bu fuara, gerek ülkemizden gerek ise ülkemiz dışından ciddi derecede ilgi var. Bu nedenle YÖREX’i çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAntalyaFuarYörex
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.