Bu haber kez okundu.

Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda “Dünya Gıda Günü” Kutlandı
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda bir etkinlik düzenlendi.

Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda düzenlenen etkinlikte minik öğrencilere sağlıklı gıdalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak kutluyor. Bu yıl 38.’si kutlanacak olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü "Eylemlerimiz geleceğimizdir. 2030'a kadar Dünyada açlığa son vermek mümkün." temasıyla kutlanıyor. Bu çerçevede açlıktan etkilenen kesimler ile herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdaya ulaşma ihtiyacı hakkında farkındalık yaratıp eyleme geçilmesini teşvik ediyor.

16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda düzenlenen etkinlikte Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver Özdemir, Gıda Mühendisi Gül Göçeren, Gıda Mühendisi Hatice Elif Önal ve Süt Teknikeri Mehmet Nuri İlbilgi tarafından 30 Anaokulu öğrencisine “Sağlıklı Beslenme ve Güvenilir Gıda” konulu sunum yapılıp sürpriz hediyeler dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.