Bu haber kez okundu.

Siirt Özel İdare Spor Başkanı Canpolat, Yazılı Açıklama Yaptı
banner229

Siirt Özel İdare Spor Başkanı Hıfzullah Canpolat, Ağrı 1970 Spor –Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulüpleri arasında  15.10.2017 tarihinde oynanan müsabakada Ağrı 1970 Spor’un cezalı futbolcusu oynatmasına karşın AFDK’ya ( Amatör Futbol Disiplin Kurulu ) yapmış olduğumuz itiraz reddedilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Canpolat Açıklamasında; Ağrı 1970 Spor –Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulüpleri arasında  15.10.2017 tarihinde oynanan müsabakada Ağrı 1970 Spor’un cezalı futbolcusu oynatmasına karşın AFDK’ya ( Amatör Futbol Disiplin Kurulu ) yapmış olduğumuz itiraz reddedilerek, AFDK  mevzuat ve TFF talimatlarını hiçe sayarak ve görmemezlikten gelerek Türk futbol tarihine kara bir leke ve ilerde TFF’yi sıkıntıya sokacak kötü emsal teşkil edecek bir karara imza atmıştır.

Şöyle ki; Ağrı 1970 Spor Kulübünce yukarıda belirtilen tarihte oynanan müsabakada 6 (altı) maçta cezalı  olduğu halde, 6.maçta oynatılan ve söz konusu AFDK Kurulunun 11.05.2017 tarih ve 101 sayılı toplantısının 8 numaralı kararı ile cezası tescillenen Ağrı 1970 Spor Futbolcusu Suat MUTLU, geçen sezonda oynadığı Mardin 47 Spor –Arsin Spor BAL Ligi Play Off müsabakasının 120 dakikalık sürede eşitliğin bozulmaması nedeniyle penaltı atışları esnasında rakip takım oyuncusuna saldırması ve diğer sebeplerle penaltı atışları tamamlanmadan maç ertelenmiştir.

T.F.F Yönetim Kurulu 09.05.2017 tarih ve 2017/28-8477 Sayılı Kararı ile ‘’ Müsabakanın kaldığı andaki şartlar ile tamamlanmasına ‘’ karar verilmiş ve söz konusu karar Tahkim Kurulunca onanmıştır.

Bu müsabaka TFF Yönetim Kurulu’nun kararı sebebiyle kaldığı yerden yani penaltı atışları ile devam etmiş, toplumda 4 veya 5 dakikalık bir sürede penaltı atışları tamamlanmış ve maç sona ermiştir.

Üzülerek ifade ederim ki  AFDK Yönetim Kurulu 4 veya 5 dakikalık süreyle penaltılarla tamamlanan maçı tam zamanlı oynanmış maç olarak kabul edip, itirazımızı reddederek skandal bir karara imza atmış ve Siirt İl Özel İdaresi Spor kulübünün hakkı adeta gasp etmiştir.

Kulüp Başkanı olarak bilinmesini isterim ki sonu neye mal olursa olsun Kulübümüze yapılan bu haksızlığı, bu çifte standartla ilgili olarak gerek idari   gerekse hukuki anlamda ne gerekiyorsa yapılacaktır. Siirt İl Özel İdaresi Spor kulübümüzün sahipsiz olduğunu, Kulübümüze yapılacak haksızlığı sinemize çekeceğimizi zannedenler hakkımızı arayarak, onlara göstereceğimizi göreceklerdir.

Büyük bir umut ve hevesle kurduğumuz spor kulübümüz üzerinde maalesef oyunlar oynanmaktadır. İtirazımızı son kurul olan Tahkim Kuruluna yapacağız. Umut ederim ki Tahkim Kurulu  haktan yana bir karar verir ve Kulübümüz üzerinde oynanan oyunlarla ilgili endişelerimizi gidermiş olur.

Bu sebeple Siirt İlinde ve Siirt dışında ikamet eden tüm Siirtli hemşehrilerimizin, Hukukçularımızın , İş Adamlarımızın, Siyasetçilerimizin, Bürokratlarımızın  ve özellikle Dünya liderimiz,  canımız eniştemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübümüze  gerek bu konuda gasbedilen hakkımızın gerekse hakemler ve gözlemciler eliyle takımımız üzerinde oynanan oyunların bertaraf edilmesi konusunda, gerekli girişimlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Hıfzullah CANPOLAT Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulüp Bşk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.