Bu haber kez okundu.

Siirt Valiliği Açıkladı! Eruh’ta Etkisiz Hale Getirilen Terörist Gri Listeden Çıktı
banner229

Siirt'in Eruh ilçesinde 29 Temmuz'da etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar listesinde gri kategoride yer alan PKK/KCK terör örgütünün sözde Gabar Cephe 5'li yürütmede görevli 'Welat Serhat' kod adlı Rıdvan Tarhan olduğu ve 300 bin TL ödülle arandığı açıklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, Siirt İli Eruh İlçesi Ciraf Dağı (Yassıdağ) 2212 rakımlı tepe bölgesinde bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubunun barındığı bilgisi alınmış ve bölgenin İHA ile yapılan keşfinde (2) Bölücü Terör Örgütü mensubu tespit edilmiştir.

Tespit edilen (2) Bölücü Terör Örgütü mensubu 29 Temmuz 2019 günü saat 02.30 sıralarında Yakın Hava Desteği (YHD) ile vurularak etkisiz hale getirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen (2) Bölücü Terör Örgütü mensubunun kimlik bilgilerinin, Welat Serhat Kod isimli Rıdvan TARHAN (İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar listesinde Gri kategoride arama kaydı mevcuttur) ve Alişer Amed Kod isimli Şaban ASLANHAN (Dargeçit Sulh Ceza Hakimliği tarafından Terör Örgütüne Üye Olma suçundan arama kaydı mevcuttur) olduğu anlaşılmıştır. Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.